Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
19.08.2021 11:35

Tradíciu Karloveských hodov sa možno čiastočne podarí obnoviť


Pozvánka.


Tradícia Karloveských hodov v Bratislave by sa mohla čiastočne obnoviť, podmienkou však podľa mestskej časti je, že sa epidemiologická situácia dramaticky nezmení. V takom prípade by sa jeden veľký hodový víkend rozdelil počas septembra na päť menších až po hodový víkend začiatkom októbra.


Informoval o tom hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

„Tradičné a najväčšie podujatie pre epidemiologické podmienky mení svoj charakter, ráz a formu. Miesto jedného masového podujatia v Líščom údolí prinesieme kultúrne a športové podujatia počas každého septembrového víkendu až po slávnostný hodový víkend,” priblížila Adriana Majka, vedúca oddelenia kultúry miestneho úradu.

V rámci prvého septembrového víkendu je na sobotu (4. 9.) pripravené pri Karloveskom centre kultúry napríklad rozprávanie pre deti o vesmíre, prírodných vedách či astronómii. Večer v tomto centre vystúpi pražský spevák, zabávač, textár, hráč na bendže Ivan Mládek aj so svojou kapelou Banjo Band. Nedeľa (5. 9.) by mala patriť hodovému pikniku vo Vodárenskej záhrade, hudbe či akrobaciám.

Súčasťou prvého hodového víkendu bude aj charitatívne plávanie v školskej plavárni v ZŠ Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici. „Výťažok zo vstupného pre verejnosť, ktorá si bude môcť zaplávať od rána až do večera, poputuje na zakúpenie mobilného bazénového zdviháka pre zdravotne znevýhodnených a starších návštevníkov,” podotýka mestská časť. Konkrétny program pre jednotlivé víkendy bude samospráva zverejňovať priebežne, a to podľa situácie a opatrení.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2017
208. výročie obliehania Bratislavy Napoleonom
Podujatím s názvom „Ubránili sme sa“ si Bratislavský samosprávny kraj pripomenie 208. výročie obliehania Bratislavy Napoleónom v dňoch 19. - 21. mája 2017 v Sade Janka Kráľa a na Tyršovom nábreží v Petržalke.
viac
29.06.2017
V uliciach Starého Mesta sa bude opäť cestovať časom
Obyvatelia a návštevníci hlavného mesta si budú môcť koncom týždňa v uliciach bratislavského Starého Mesta opäť zacestovať v čase. Mestská časť totiž pripravuje na piatok a sobotu (30. 6. a 1. 7.) druhý ročník festivalového podujatia s názvom Cestovanie časom.
viac
30.08.2017
Ako využiť posledné dni prázdnin? Zaujímavé tipy kam v Bratislave
Hoci sa letné prázdniny pomaly blížia k svojmu záveru, kultúrne leto v Bratislave nekončí. Využite posledné letné dni a vychutnajte si kultúrne podujatia a zaujímavé akcie mestských organizácií.
viac
21.08.2020
Stredovek v Petržalke ukáže dobových šermiarov
Na Stredoveku v Petržalke vás prevedú obdobiami od Veľkej Moravy až po obdobie vlády Karola Róberta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %