Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
26.06.2023 12:35

Zvolen plánuje obnoviť a zväčšiť svoju mestskú plaváreň


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Zvolen plánuje obnoviť a zväčšiť svoju mestskú plaváreň, rozšíriť ju chce o ďalší bazén. Vyplýva to z informačného materiálu, ktorý predkladá mestským poslancom na júnové rokovanie zastupiteľstva.


Ako ďalej uvádza, samospráva plánuje vyhlásiť verejné obstarávanie na rekonštrukciu a prístavbu svojej plavárne. Výsledkom má byť uzavretie zmluvy na vypracovanie projektovej dokumentácie. Predpokladaná hodnota zákazky je 517 500 eur bez DPH.

Materiál zdôrazňuje, že v existujúcom objekte by chceli prebudovať existujúci 25-metrový bazén na detský a rekreačný. Pribudnúť by mal aj tobogan s bazénom, sauny i priestor pre odpočinok. V prístavbe by mal byť 25-metrový bazén s desiatimi plaveckými dráhami a hľadisko pre divákov. Súčasťou má byť aj vonkajší rekreačný priestor na leto.

Podľa dôvodovej správy je plaváreň v nevyhovujúcom stavebno-technickom stave. Pripomína, že kapacitne nestačí pre verejné plávanie a pre činnosť športových klubov v meste. "Absenciou vonkajšieho vybavenia nie je prispôsobená na letnú prevádzku," dodáva s tým, že cieľom súťaže je navrhnúť a následne vybudovať modernú, energeticky nenáročnú a ekologickú mestskú plaváreň. Svojím riešením má umožňovať celoročný relax.

Primátor Zvolena Vladimír Maňka v minulosti povedal, že súčasná prevádzka plavárne je neekologická a spotreba energií je vysoká. "Radiátory sa nedajú regulovať. Keď som sa tam bol pozrieť, masér mal v miestnosti 40 stupňov Celzia," podotkol. Ako objasnil, za spotrebovanú energiu na plavárni, plyn a elektrinu v prvom štvrťroku tohto roka zaplatili viac ako za celý rok 2019. "Vtedy bola plaváreň pred pandémiou nového koronavírusu v plnej prevádzke," spresnil.

Súčasťou predkladaného návrhu je aj zrušenie uznesení, ktoré súviseli s výstavbou zvolenského plaveckého centra s letným kúpaliskom a novou plavárňou v lokalite Bariny. "Tie sa v prípade súhlasu s rekonštrukciou jestvujúcej mestskej plavárne stanú nepotrebnými," uzatvára materiál pre poslancov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2016
Investora na novú plaváreň hľadá mesto aj inzerátmi v novinách
Mesto Zvolen hľadá investora na výstavbu novej plavárne prostredníctvom inzerátov v tlači. Magistrát si takto chce okrem iného zmapovať záujem investorov o takúto stavbu.
viac
17.03.2022
Krytý bazén po obnove filtrácie opäť sprístupnili verejnosti
Voda v plaveckom 25-metrovom bazéne krytého kúpaliska v Humennom sa po viac ako 40 rokoch už neupravuje chlórom. Dezinfekcia vody sa po obnove realizuje ozónom a chlór ostane len v zostatkovom množstve.
viac
04.07.2023
Zvolen vyhlási súťaž na obnovu a prístavbu plavárne
Mesto Zvolen vyhlási verejné obstarávanie na rekonštrukciu a prístavbu svojej plavárne. Informoval o tom hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že o tom rozhodli mestskí poslanci na júnovom rokovaní zastupiteľstva.
viac
22.08.2023
Mesto pokračuje s prípravou obnovy svojej plavárne
Mesto Zvolen pokračuje s prípravou obnovy svojej mestskej plavárne. Potvrdil to hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že samospráva končí s prípravou zadávacích podmienok pre súťaž návrhov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %