Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
02.05.2022 08:25

ZMOS pošle piatim samosprávam v prihraničí 63 000 eur na pomoc s utečencami


Na archívnej snímke Michal Kaliňák. Snímka zdroj: (tasr).


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) dá mestám Humenné a Michalovce, a obciam Ubľa, Vyšné Nemecké a Veľké Slemence celkovo 63.000 eur. Financie pomôžu samosprávam s náporom utečencov.


Združenie zároveň finišuje s dvoma formami adresnej pomoci, ktoré budú realizované v najbližších dňoch. Informoval o tom ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák.

Financie poputujú obciam v prihraničí z transparentného účtu. ZMOS už v marci rozhodlo o prerozdelení financií trom samosprávam vo výške 65 000 eur. "Rozhodnutie Predsedníctva ZMOS o prerozdelení druhého balíka finančných prostriedkov reflektuje na návrhy a požiadavky dotknutých miestnych samospráv," povedal Kaliňák. Samosprávy sú podľa neho aktuálne vystavené finančnej záťaži v súvislosti s poskytovaním pomoci migrantom prichádzajúcim na územie SR z Ukrajiny.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2020
Ešte v lete zamrzli výzvy pre materské školy
Združenie miest a obcí Slovenska je znepokojené tým, že už v lete mala byť zverejnená výzva na budovanie a rozširovanie kapacít materských škôl. Napriek novej úlohe v podobe zavedenia povinnej predškolskej dochádzky päťročných detí v materských školách zostávajú samosprávy bez finančnej pomoci.
viac
26.02.2022
ZMOS mobilizuje pomoc pre ukrajinských partnerov a ich občanov
Predsedníctvo Združenia miest a obcí Slovenska dnes schválilo rámec aktivít pre adresnú pomoc samosprávam a obyvateľom v dôsledku konfliktu na Ukrajine. ZMOS zriadi transparentný účet a tiež bude koordinovať materiálnu zbierku na pomoc prihraničiu.
viac
29.03.2022
ZMOS posiela prvé peniaze z Transparentného účtu
Združenie miest a obcí Slovenska presne po mesiaci od zriadenia Transparentného účtu poskytlo obciam s hraničnými priechodmi finančnú pomoc. Peniaze pomôžu malým obciam s obrovským náporom utečencov.
viac
16.10.2023
Transparentný účet na pomoc samosprávam postihnutých zemetrasením
Združenie miest a obcí Slovenska zriadilo Transparentný účet na pomoc samosprávam postihnutých tohto týždňovým zemetrasením na východe Slovenska. O zriadení Transparentného účtu rozhodlo Predsedníctvo ZMOS na svojom piatkovom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %