Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
22.11.2023 12:10

ZMOS chce byť súčinný pri riešení problematiky odpadového hospodárstva


Pohľad na diskutujúcich


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik prijal pozvanie Americkej obchodnej komory v SR na diskusiu na tému Odpad ako zdroj energie. Jedným diskutujúcich bol aj minister životného prostredia SR Tomáš Taraba.


Ďalšími hosťami debaty v priestoroch Jurkovičovej teplárne v Bratislave v utorok 21. novembra 2023 boli Peter Krasnec (prezident Asociácie podnikateľov v odpadovom hospodárstve) a Ľubica Kozáková (vedúca oddelenia Ústavu zemských zdrojov).

„Diskusia, na ktorú ZMOS dostal pozvanie od Americkej obchodnej komory, bola aj za účasti ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu veľmi zaujímavá. ZMOS jasne deklaroval záujem byť súčinný a nápomocný, pokiaľ ide o riešenie problematiky odpadového hospodárstva. O to viac, že Slovensku hrozí veľké množstvo žalôb vzhľadom na to, že sme skládková veľmoc. Na Slovensku je najviac smetísk, ktoré ekologicky ohrozujú nielen kvalitu života, ale aj zdravie a životy ľudí. V tomto kontexte je ZMOS pripravený s ministerstvom životného prostredia SR, za účasti odborníkov z akademickej sféry, pripraviť budúci rok sériu diskusií, aby sme veľmi korektne, zodpovedne i transparentne a odborne ukotvene informovali občanov o tom, aké je potrebné a nutné riešiť otázku aj budovania zdrojov na energetické zhodnotenie odpadov,“ povedal predseda ZMOS Jozef Božik. 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.01.2019
Smart komunálne odpady v praxi
Združenie miest a obcí Slovenska pripravuje workshop, na ktorom starostovia z Českej republiky spolu s expertmi predstavia úspešné a v praxi osvedčené Smart riešenia predstaviteľom slovenských miest a obcí.
viac
06.08.2020
Komuniké z 5. zasadnutia Predsedníctva ZMOS
V poradí 5. zasadnutie Predsedníctva Združenia miest a obcí Slovenska sa venovalo hlavne problematike odpadového hospodárstva a Envirofondu.
viac
02.12.2020
Analýza odpadového hospodárstva v krajských mestách
V oblasti životného prostredia patrí zabezpečenie funkčného systému odpadového hospodárstva v mestách a obciach medzi jednu z najdôležitejších a najrozsiahlejších kompetencií samospráv.
viac
07.12.2020
Trnava chce vystúpiť z dvoch záujmových združení
O vystúpení Trnavy z Francúzsko-slovenskej obchodnej komory (FSOK) a tiež o ukončení členstva v medzinárodnom Združení opevnených miest (ZOM) - Walled Towns Friendship Circle bude na decembrovej schôdzi rokovať mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %