Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
04.11.2022 12:35

Zmena územného plánu má prispieť k vzniku nových pracovných miest


Fiľakovo.


Zmena územného plánu mesta Fiľakovo, ktorú na septembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili poslanci mesta, má prispieť k vzniku nových pracovných miest.


Na nevyužívaných parcelách v dvoch lokalitách môžu po novom vzniknúť obchody či čerpacia stanica. Informovala o tom hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Samospráva k zmene územného plánu pristúpila na podnet spoločnosti Ardis, ktorá hradila aj všetky náklady na zmenu strategického dokumentu. Zefektívnením využitia dostupných mestských parciel chce mesto nepriamo prispieť k zvýšeniu zamestnanosti.

Jedna z lokalít, ktorej sa zmena územného plánu týka, je takzvaná Pisárová pustatina, ktorá sa nachádza pri križovatke cesty I/71 a Družstevnej ulice. Poslanci schválili zmenu jej funkčnosti zo skladov a drobnej výroby na plochy účelovej vybavenosti. Investor tu podľa mesta v budúcnosti plánuje vybudovať infraštruktúru pre obchody s parkovaním a skladmi či čerpaciu stanicu, vzniknúť by tak mohlo 20 nových pracovných miest.

Druhá lokalita, ktorá bola predmetom zmeny územného plánu, sa nachádza v blízkosti futbalového štadióna. Parcela bude využiteľná pre obchody a sklady, v ktorých by podľa mesta mohlo nájsť prácu približne 20 ľudí. Obe lokality investor podľa samosprávy plánuje zatraktívniť tak, aby verejnosti poskytovali aj priestor na šport a oddych.

"Hoci sme ako samospráva jedným z najväčších zamestnávateľov v meste, máme obmedzené možnosti, ako ďalej podporovať zamestnanosť. Okrem klasickej výroby patria medzi väčších zamestnávateľov aj obchodné reťazce, ktoré chceme týmto krokom prilákať do mesta," vysvetlil primátor mesta Attila Agócs.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Mesto pripravuje nový územný plán
Mesto Vráble pripravuje nový územný plán. Mesto ako orgán územného plánovania konštatovalo, že sa zmenili územno-technické, hospodárske a sociálne predpoklady a na základe toho rozhodlo o obstaraní nového Územného plánu mesta Vráble.
viac
19.07.2017
Cieľom sociálneho podniku okrem výroby je i navrátenie ľudí na trh práce
Tvrdí to primátor Fiľakova Attila Agócs. Podporu z programu Európa pre občanov získalo tento rok aj mesto Fiľakovo. Z 962 000 eur, ktoré dostali slovenské projekty, mesto Fiľakovo s partnermi získalo na rok a pol 150 000 eur.
viac
28.12.2020
BBSK má minimálne rok na alokovanie zdrojov na výstavbu obchvatu Detvy
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) má minimálne rok na alokovanie finančných zdrojov na výstavbu obchvatu k novému priemyselnému parku v centra mesta Detva.
viac
09.04.2021
Zmena územného plánu otvára nové urbanistické možnosti v centre mesta
Riešenie kompletného urbanizmu priestoru, ktorý sa v Trenčíne uvoľnil po prekládke železničnej trate, majú umožniť zmeny územného plánu. V stredu (7. 4.) ich schválili poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %