Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
15.07.2018 10:37

Zimný štadión dostane moderné mantinely


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Šaľa


Zimný štadión v Šali dostane nové mantinely. Staré 34-ročné už dalo mesto odstrániť, v priebehu leta budú nahradené novými mantinelmi, ktoré majú modernejší vzhľad a spĺňajú aj kritériá Slovenského zväzu ľadového hokeja.


Podľa slov Eriky Kollerovej z mestského úradu kúpi radnica mantinely od extraligového tímu zo Skalice. "Keďže medzinárodná organizácia ľadového hokeja mení kritériá mantinelov pre extraligové tímy, skalický klub bude musieť tie svoje sedemročné vymeniť. Pretože však stále spĺňajú najvyššie kritériá, SZĽH odporúčal použiť ich na šalianskom zimnom štadióne," vysvetlila.       

Modernizáciu štadióna privítal aj šéf Hokejového klubu HK mládež Šaľa Jozef Holota, podľa ktorého moderné mantinely rozšíria aj možnosti klubu. "Občas potrebujeme pozvať aj nejakého súpera, no už to nebolo možné z bezpečnostných dôvodov. Nové mantinely nám to opäť umožnia," skonštatoval.       

Ako doplnil, klub chce čo najskôr osloviť aj sponzorov, ktorým bude môcť ponúkať umiestnenie ich reklamy na mantineloch. "Sponzorov chceme osloviť aj teraz. Chceme ich požiadať, aby nám v priebehu leta pomohli s montážou nových mantinelov. Pripomínam, že ani tie staré nepôjdu do šrotu. Prejavili o ne záujem hokejbalisti. Po nutných opravách ich namontujú na ihrisku vo vnútrobloku Vlčanská – Budovateľská, kde poslúžia aj širokej verejnosti," dodal Holota.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2018
Skalica predáva mantinely a plexisklá zo zimného štadióna mestu Šaľa
Skalickí mestskí poslanci odsúhlasili na stredajšom (26. 9.) rokovaní odpredaj nadbytočného majetku Správy mestského majetku (SMM).
viac
29.04.2020
Zimný štadión v Trebišove dostal nové osvetlenie
Mesto Trebišov ukončilo plánovanú rekonštrukciu osvetlenia zimného štadióna, podľa radnice bola nevyhnutná z dôvodu veľkých energetických strát.
viac
08.12.2020
Mesto pomôže s financovaním trafostanice na zimnom štadióne
Mesto Nové Zámky pomôže prevádzkovateľovi zimného štadióna s investíciou do novej trafostanice. Mestskí poslanci na svojom rokovaní ešte koncom novembra schválili združenie financií na vybudovanie nového zariadenia.
viac
27.12.2023
Mesto začalo pripravovať ľadovú plochu na zimnom štadióne
Mesto Šaľa začalo s prípravou ľadu na zimnom štadióne. Ako uviedol primátor mesta Jozef Belický, štadión bude pre verejnosť otvorený hneď, ako bude ľad pripravený.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %