Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
01.04.2023 03:25

Združenie miest a obcí Gemera a Malohontu ocenilo pedagógov


Snímka z ocenenia


Za dlhoročnú prácu boli viacerí učitelia z okresu Rimavská Sobota ocenení. Združenie miest obcí a Gemera a Malohontu im ho udelilo na sneme 9. marca 2023 vo Veľkých Teriakovciach.


Ceny odovzdal za prítomnosti predsedu Klubu riaditeľov základných škôl, základných umeleckých škôl a špeciálnych škôl predseda Regionálneho združenia miest a obcí Gemera a Malohontu Mgr. Marian Habovčík. Vo svojom slávnostnom príhovore zdôraznil, že ceny každoročne udeľuje združenie samospráv výnimočným pedagógom v materských a základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti obcí a miest na základe návrhov zástupcov obcí a zástupcov škôl. „Každý v niečom vynikal a tým prispel ku kvalitnejšiemu vzdelávaniu v predprimárnom, alebo základnom vzdelávaní,“ priblížil Habovčík, podľa ktorého nie je vôbec jednoduché postaviť sa za katedru a zaujať deti a udržať ich pozornosť. „Je náročné dokázať vyzdvihnúť a podporiť jedinečnosť každého žiačika či študenta, pomôcť im zorientovať sa v dnešnej rýchlej dobe, pomôcť im nájsť vlastné profesijné smerovanie.“

V roku 2023 cenu ZMOGaM odovzdali Ľubomíre Hroncovej z Materskej školy v Hnúšti, ktorá zasvätila celý svoj profesijný život učiteľskému povolaniu, Viere Strmeňovej z rimavskosobotskej materskej školy, ktorá v tomto roku oslávi okrúhle životné jubileum, Ľubici Knapovej z Materskej školy v Rimavských Zalužanoch, ktorá sa venovala výchove a vzdelávaniu detí 37 rokov.

Krištáľovú plaketu s podobizňou Juraja Palkoviča odovzdali riaditeľke ZŠ s MŠ v Klenovci Ľubomíre Vančíkovej, ktorá je vo funkcii od roku 2016. Ocenená bola aj zástupkyňa ZŠ P. K. Hostinského v R. Sobote Jana Szunyaiová, ktorá v školstve pracuje 24 rokov. Plaketou ocenili aj učiteľku Mariannu Lukácsovú, ktorá učí na ZŠ M. Tompu v Rimavskej Sobote a má 32-ročnú prax.

V tejto ušľachtilej činnosti bude Regionálne združenie miest a obcí Gemera a Malohontu pokračovať aj v nasledujúcom období.

 

 

Autor: RSDr. František Szűcs, tajomník RZMOGaM


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
ZMO horného Gemera: aj východ potrebuje rozvojové stimuly, komunikácie a prácu
V Spoločenskej sále Mestského úradu v Rožňave sa 16. marca sa uskutočnil výročný snem Združenia miest a obcí horného Gemera. Na sneme sa zúčastnilo 35 zo 62 členov združenia, t. j. 54,5 % členov.
viac
27.04.2019
Päť kandidátov na predsedu ZMOS
Súčasťou májového snemu Združenia miest a obcí Slovenska ktorý sa uskutoční v dňoch 22. a 23. máj 2019 v Bratislave bude aj voľba predsedu ZMOS a členov kontrolnej komisie na najbližšie volebne obdobie.
viac
11.10.2021
ZMOS analyzuje využitie potenciálu miestnej kultúry  
Združenie miest a obcí Slovenska spracováva ďalšiu, pre samosprávu mimoriadne užitočnú analýzu. Aktuálna sa venuje problematike miestnej kultúry a zvýšeniu potenciálu jej využitia na miestnej úrovni.
viac
09.04.2022
Predseda ZMOS na sneme turčianskeho regionálneho združenia
Šiesty snem Združenia miest a obcí – región Turiec (ZMOT) v aktuálnom volebnom období sa uskutočnil aj s účasťou predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislava Trégera. V priestoroch Mestského úradu v Martine v piatok 8. apríla 2022 dominovali viaceré aktuálne témy samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %