Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
14.08.2021 02:30

Zaočkovanosť zamestnancov župných stredných škôl je nad celoslovenským priemerom


Snímka z tlačovej konferencie


Na tlačovej konferencii MSVVaŠ SR ku kampani Za otvorené školy o tom na pôde Trenčianskeho samosprávneho kraja informoval jeho predseda Jaroslav Baška.


„Blíži sa začiatok školského roku, a bolo by najlepšie, aby začal prezenčnou výučbou priamo v školách. Vyzývame rodičov, žiakov, učiteľov, ktorí ešte váhajú nad očkovaním, aby tak urobili práve do začiatku školského roka. Ochránia tým v prvom rade seba, svoju rodinu a zároveň pomôžu tomu, aby boli školy bezpečné a otvorené,“uviedol minister školstva Branislav Gröhling s tým, že najväčšia zaočkovanosť zamestnancov škôl v Trenčianskom kraji je v okrese Myjava (71%), pričom celoslovenský priemer je 66%.

„V rámci 38 župných stredných škôl je zaočkovaných až 79% pedagogických zamestnancov a 59% nepedagogických, čo je v priemere 69%. Ďakujem všetkým zamestnancom škôl za to, ako zvládli minulý školský rok a všetci spoločne veríme, že počas toho nasledujúceho sa bude vyučovať prezenčnou formou. Tá je pre žiakov jednoznačne lepšia ako dištančná forma výučby,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Do pozornosti dávam, že aj tento víkend župa očkuje vo svojich dvoch VKOC v Trenčíne a Prievidzi, a to aj bez objednania. V kraji očkuje aj ďalších 6 vakcinačných centier, ktoré ľudí zaočkujú rovnako bez objednania,“ doplnil župan pre tých, ktorí ešte nad očkovaním váhajú.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2018
Trenčianska župa podporila zážitkové vzdelávanie na 24 stredných školách
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v roku 2018 pokračoval v podpore tematického zážitkového vzdelávania na stredných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Študenti župných stredných škôl tak mali možnosť načerpať nové vedomosti z oblasti histórie, prírodných vied a environmentalistiky.
viac
27.11.2018
TSK bude v budúcom roku hospodáriť s takmer 200-miliónovým rozpočtom
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) bude v budúcom roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom takmer 200 miliónov eur. Rozpočet na rok 2019 schválili na svojom pondelkovom (26. 11.) zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
24.02.2021
Zaočkovaná je viac ako polovica učiteľov župných stredných škôl
K 21. februáru 2021 sa v Trenčianskom kraji dalo zaočkovať takmer 52 % pedagógov zo stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK.
viac
16.08.2021
Zaočkovanosť zamestnancov župných stredných škôl je nad slovenským priemerom
Na tlačovej konferencii Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR ku kampani Za otvorené školy o tom na pôde Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) informoval predseda TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %