Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
13.06.2023 08:25

Za komunitné projekty hlasovalo v TSK rekordných takmer 35 000 ľudí


Ilustračná snímka.


Za komunitné projekty v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) hlasovalo v rámci participatívneho-komunitného rozpočtu (PKR) rekordných takmer 35 000 obyvateľov kraja. Informovala o tom Barbora Jánošková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.


O podporu sa podľa nej uchádzalo 124 projektov, z rozpočtu TSK podporí kraj 78 inšpiratívnych návrhov. Sú najmä z oblastí voľno-časových aktivít, kultúry a športu, nechýba však ani zastúpenie nápadov z oblasti zdravotníctva, životného prostredia či sociálnej pomoci. Na základe verejného hlasovania TSK podporí projekty celkovou sumou viac ako 170 000 eur.

"Po desať projektov budú realizovať navrhovatelia v okresoch Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Prievidza, Púchov a Trenčín. Deväť tohtoročných projektov sa stane skutočnosťou v okrese Myjava a Považská Bystrica. Realizovať sa bude aj šesť projektov v okrese Ilava a štyri projekty v okrese Nové Mesto nad Váhom," uviedla Jánošková.

Ako dodala, najviac projektov (21) prišlo z okresu Partizánske. Najviac hlasov v aktuálnom ročníku participatívneho-komunitného rozpočtu TSK získal projekt neziskovej organizácie sv. Lujza v okrese Prievidza, svoj hlas odovzdalo tomuto nápadu 877 ľudí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2019
Do verejného hlasovania za okres Ilava postúpilo osem jedinečných projektov
Do polovice mája budú v jednotlivých okresoch prebiehať verejné zvažovania projektov, v ktorých jednotlivé subjekty žiadajú o finančnú podporu v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu (PaKR) TSK. Počas druhého májového piatku bolo do hlasovania posunutých 8 originálnych zámerov z okresu Ilava.
viac
29.01.2021
Dotačné schémy TSK sú už otvorené
V rámci Dotačného systému Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK, Zelených očí a podpory zážitkového vzdelávania na stredných školách prerozdelí župa medzi žiadateľov v tomto roku takmer 700 tisíc eur.
viac
15.05.2021
Hlasovanie za projekty PaKR TSK spustené! Podporte ten svoj
O vaše hlasy sa v rámci štvrtého ročníka Participatívneho-komunitného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja uchádza 80 zaujímavých projektov z oblasti voľno-časových aktivít, kultúry, športu, životného prostredia, sociálnej pomoci či zdravotníctva.
viac
08.06.2021
TSK podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 53 projektov
O hlasy verejnosti bojovalo počas dvoch týždňov 80 projektov, podmienkou na úspešnú realizáciu bol zisk minimálne 150 hlasov. Do hlasovania prišlo rekordných viac ako 19 tisíc hlasov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %