Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
13.08.2020 12:40

Výzva na podporu lokálneho aktivizmu v oblasti klimatickej spravodlivosti


Ilustračná snímka.


Cieľom výzvy je podporiť marginalizované alebo vylúčené skupiny a komunity, ktorých hlas v téme klimatickej spravodlivosti zostáva nevypočutý.


Open Society Institute – Sofia Foundation (OSIS) s podporou Open Society Foundations (OSFs) a v spolupráci s Open Society European Network (OSEN) vyzývajú občianske organizácie v oprávnených krajinách uvedených nižšie k predloženiu žiadosti o grant na podporu lokálneho aktivizmu v oblasti klimatickej spravodlivosti v krajinách Strednej a Východnej Európy.

Cieľom výzvy je podporiť marginalizované alebo vylúčené skupiny a komunity, ktorých hlas v téme klimatickej spravodlivosti zostáva nevypočutý. 

Oprávnené krajiny pre túto grantovú podporu sú Bulharsko, Česko, Chorvátsko, Estónsko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Poľsko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko.

Oprávnení žiadatelia musia spĺňať každú z nasledovných podmienok: registrované občianske združenie/organizácia alebo neformálna skupina zastúpená registrovaným subjektom; nezisková organizácia, ktorej poslaním sú hodnoty otvorenej spoločnosti ako demokracia, rovnosť príležitostí a klimatická spravodlovosť; nestranícka organizácia (nie je subjektom žiadnej z registrovaných politických strán) v oprávnených krajinách.

Vyhlásená výzva víta najmä žiadosti predkladané miestnymi organizáciami a združeniami a/alebo grassroot aktivistami z oblasti klimatickej spravodlivosti a aktivity, ktoré sa dejú mimo hlavných miest.

Žiadosti predložené organizáciami s adresami v hlavných mestách sa však nevylučujú. Podporené projekty môžu počítať s výškou grantu až do úrovne 25,000 USD na obdobie, ktoré nepresiahne dĺžku 12 mesiacov.Žiadosť je potrebné odoslať do 15. septembra 2020.

Viac informácií o podmienkach pre podanie žiadosti a predpísané formuláre k podaniu nájdete na stránke Nadácie Otvorenej SpoločnostiTU

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2020
Výzva rezortu kultúry na kultúru znevýhodnených skupín
Ministerstvo kultúry SR zverejnilo Výzvu na podporu projektov z programu Kultúra znevýhodnených skupín na rok 2020 v rámci dotačného systému ministerstva na rok 2020.
viac
25.06.2020
Viac prírody v areáli vašej firmy?
Nadácia Ekopolis hľadá dve spoločnosti pre spoluprácu na projekte pre podporu biodiverzity. Príprava projektu prináša možnosť financovať zmysluplné zelené zmeny v areáli vlastnej firmy.
viac
11.12.2020
Zapojte sa do programu „Zelené oázy“
Možnosť získať grant na zlepšenie životného prostredia vo svojom okolí majú neziskové organizácie, komunitné centrá, školy, mestá a obce. Výzva na podávanie projektov je otvorená od 7. decembra 2020 do 18. januára 2021.
viac
23.03.2021
Grantová výzva Ekoobec 2021 zameraná na rozvoj cyklistiky a ekologickej dopravy
Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis vyhlasuje 8. ročník grantového programu Ekoobec. Jeho cieľom je podporiť ekologické projekty a riešenia a energetickú efektívnosť, predovšetkým v obciach v lokalitách v okolí závodov Slovenských elektrární.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %