Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
10.02.2022 12:30

Výstavba tréningovej hokejovej haly v Poprade sa blíži do finále


Snímky zdroj: (Mesto Poprad).


Výstavba novej modernej tréningovej haly v Poprade sa blíži k zdarnému koncu. Plánované ukončenie stavebných práce je naplánované na marec.


Momentálne na stavbe prebiehajú dokončovacie práce na obklade a zateplení fasády, na elektrických a slaboprúdových rozvodoch ako i na vzduchotechnike. Stavebné práce prebiehajú i v šatniach a na budúcej tribúne. Realizujú sa sadrokartónové stropy v hygienickom zázemí i obklady a dlažby v zázemí pod tribúnou.

„Dúfam, že na konci marca budem spokojný a stavbu budeme môcť prevziať. V apríli prebehne kolaudácia a ak sa odstránia všetky nedostatky, tak 1. mája 2022 budeme môcť slávnostne prestrihnúť pásku. Dnes sme sa na stavenisku stretli kvôli podpisu dodatku k predĺženiu termínu výstavby z objektívnych dôvodov. Mám verejný prísľub od zástupcu firmy, že 1. mája budú môcť žiaci i dorastenci vykorčuľovať na ľad tohto nádherného nového štadióna,“ povedal dnes na kontrolnom dni primátor Anton Danko.

„Komplikácie a problémy spôsobili oneskorené dodávky hlavne materiálov, ale samozrejme, vypadávali nám aj ľudia, takže sa to celé predĺžilo. Spôsobila to pandémia. S pánom primátorom som sa dohodol, že k 31. marcu bude stavba pripravená na kolaudáciu tak, aby od 1.mája bola v plnej v prevádzke,“ prisľúbil oblastný riaditeľ firmy Metrostav a.s Martin Müller.

Momentálne sa čaká na dodávku svietidiel, ktoré budú umiestnené nad ľadovou plochou. Mali by prísť v druhej polovici budúceho týždňa. Na ploche je potrebné osadiť mantinely, ale až po ukončení procesu osvetlenia plochy. Realizovať sa budú i zábradlia a podlahové krytiny na tribúne.

Krytá tréningová hala vzniká ako prístavba k zimnému štadiónu zo severovýchodnej strany, po ukončení jej výstavby bude najmodernejšou tréningovou halou na Slovensku.

„Starý zimný hokejový štadión má svoj historický charakter, tomu sme sa nesnažili prispôsobiť. Išlo nám o to, aby táto nová tréningová hala bola modernou a nadčasovou stavbou. Nie je zložitá, má dominantný oblúk a všetky ostatné časti tejto stavby sú jednoduchého vzhľadu,“ uviedol architekt a zároveň autor projektu Pavel Kučera.

„Rád by som pochválil pána Kučeru za inovatívnu prácu, pretože všetky hokejové haly u nás sú rovné, avšak popradská nová hala je naozaj architektonicky veľmi zaujímavá, určite bude najkrajšia na Slovensku a bude slúžiť dlhé roky,“ dodal na záver primátor.

 

Autor: (Mesto Poprad)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2021
Nová tréningová hokejová hala bude stáť viac ako 4,7 milióna eur
Do konca tohto roka chce mesto Poprad postaviť modernú tréningovú hokejovú halu, ktorá bude súčasťou tamojšieho zimného štadióna.
viac
01.07.2022
Stavebné práce na obnove športovej haly sa blížia ku koncu
Stavebné práce na obnove športovej haly v Detve sa blížia ku koncu. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja s tým, že samospráva postupne pripravuje podklady pre podanie žiadosti o vydanie kolaudačného rozhodnutia.
viac
22.12.2022
Výstavba hokejovej haly pre talentovanú mládež napreduje
Práce sa naplno rozbehli aj v stredoškolskom kampuse v Zámostí, kde sa už črtajú základy novej hokejovej haly pre Hokejovú akadémiu v Trenčíne. Zhotoviteľ aj investor absolvovali prvý kontrolný deň na stavbe.
viac
25.08.2023
Výstavba výrobnej haly si vyžiadala práce navyše za asi 124 000 eur
Projekt novej výrobnej haly v priemyselnom areáli bývalého Kovosmaltu vo Fiľakove bude drahší približne o 124 000 eur. Dôvodom sú práce navyše, ktoré na stredajšom (23. 8.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) vo forme dodatku k zmluve o dielo schválili poslanci mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %