Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
25.08.2021 11:50

Výročie SNP oslávia v Lehote pod Vtáčnikom i ohňostrojom


Lehota pod Vtáčnikom. Zdroj: OcÚ


Výročie Slovenského národného povstania (SNP) si v Lehote pod Vtáčnikom (okres Prievidza) pripomenie verejnosť 29. augusta divadelným predstavením i ohňostrojom.


Program pripravila i obec Poruba, v ktorej bude slávnostný akt kladenia vencov spojený so zoskokom parašutistov.       

Program k 77. výročiu SNP v Lehote pod Vtáčnikom pripravilo Regionálne kultúrne centrum (RKC) v Prievidzi. "Od 16.00 h ponúkne kreatívne akcie pre deti, fujarovo-trombitový koncert, vystúpenie folklórneho súboru Senior Vtáčnik a Divadlo Z dvora sa predstaví so svojou hrou Zguriška mix. Slávnostné zhromaždenie uzatvorí hymna a ohňostroj," informovala riaditeľka RKC v Prievidzi Ľudmila Húsková.       

Rovnaký program pripravilo RKC v Prievidzi i na 29. výročie prijatia Ústavy SR 1. septembra. Dejiskom podujatia bude od 16.00 h mestská časť Prievidze Necpaly.       

Výročie SNP si pripomenie i obec Poruba, ktorá program pripravila v spolupráci s Hornonitrianskym múzeom v Prievidzi, informoval starosta obce Tomáš Tóth. Od 27. augusta do 3. septembra si verejnosť bude môcť pozrieť v dome kultúry v Porube výstavu pod názvom Svetové vojny a Poruba, život obyvateľov Poruby v časoch svetových vojen. Slávnostný akt kladenia vencov 29. augusta na námestí pred Kostolom sv. Mikuláša sa uskutoční od 14.00 h za účasti Ozbrojených síl SR a dychovej hudby a bude spojený so zoskokom parašutistov. Súčasťou podujatia bude od 15.30 h i moderovaná diskusia pod názvom Pamätníci spomínajú spojená s prehliadkou výstavy.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Krajské oslavy SNP na Jankovom vŕšku
Výročie Slovenského národného povstania, ktoré je významným medzníkom v histórii slovenského národa si pripomínajú v mnohých obciach a mestách. V sobotu 27. augusta 2016 si ho pripomenú na Jankovom vŕšku, kde sa uskutočnia Krajské oslavy SNP.
viac
27.08.2018
Na slávnostnom zhromaždení si Nitrania pripomenuli výročie SNP
Slávnostným zhromaždením a kladením vencov k Pamätníku víťazstva si v Nitre v pondelok pripomenuli 74. výročie Slovenského národného povstania.
viac
13.08.2019
Poľnú nemocnicu na Sekaninách zrekonštruovali
Poľnú nemocnicu na Sekaninách v Lehote pod Vtáčnikom v okrese Prievidza, kde bývali zranení partizáni, zrekonštruovali. Verejnosť si ju bude môcť pozrieť počas osláv 75. výročia Slovenského národného povstania a 74. výročia ukončenia druhej svetovej vojny, ktoré sa uskutočnia 17. augusta.
viac
28.08.2019
Obec Malinová si pripomenie 680. výročie prvej písomnej zmienky
Malinová v okrese Prievidza si pripomenie 680. výročie prvej písomnej zmienky. Počas tri dni trvajúceho podujatia od 30. augusta do 1. septembra zároveň oslávi i 75. výročie Slovenského národného povstania, s ktorým je úzko spätá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %