Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
22.10.2022 01:20

Vo volebnej miestnosti pozor na farebné odlíšenie volieb aj počty krúžkov


Ilustračná snímka


V spojených voľbách do územnej samosprávy, ktoré sa uskutočnia v sobotu 29. októbra 2022, by voliči mali zvýšenú pozornosť venovať tomu, aby ich hlas neprepadol z dôvodu nepozornosti. Pozor si treba dať na farebné odlíšenie volieb ako i počty zakrúžkovaných kandidátov.


Pripomíname, že volebná schránka pre krajské voľby bude v modrej farbe. Volič do nej vloží modrú obálku s dvoma hlasovacími lístkami s modrými pruhmi na okrajoch.

Pre komunálne voľby je určená biela schránka. Volič vloží do nej bielu obálku s dvoma bielymi hlasovacími lístkami. Voliči v Bratislave a Košiciach volia do orgánov mestskej časti aj mesta, preto vložia do obálky až štyri hlasovacie lístky: dva biele a ďalšie dva biele na ľavom okraji so sivým pruhom.

Ak volič vloží hlasovací lístok do farebne nesprávnej obálky, je takýto hlasovací lístok neplatný. Ak volič vloží obálku do nesprávnej schránky na hlasovanie, je takéto hlasovanie taktiež neplatné. 

Podrobnejšie informácie k voľbám nájdete TU.

Autor: MV SR


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
Na Nitrianskom hrade vznikla Pamätná miestnosť kardinála Korca
V priestoroch Biskupského paláca na Nitrianskom hrade vznikla Pamätná miestnosť kardinála Jána Chryzostoma Korca. Umiestnený je v nej výber darov, ktoré kardinál počas svojho života nadobudol, ale aj niektoré jeho osobné veci, napríklad okuliare, ktoré k nemu neodmysliteľne patrili.
viac
02.10.2018
Servisné informácie ku komunálnym voľbám
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s blížiacimi sa komunálnymi voľbami spracovalo materiály, ktoré sa pomerne detailne týkajú termínov a úloh samospráv dôležitých pre čo najlepšie zabezpečenie priebehu volieb.
viac
15.06.2021
Do cenzu sa elektronicky a asistovane zapojilo 5,22 milióna obyvateľov
Počas elektronickej i asistovanej formy sčítania obyvateľov sa do cenzu zapojilo 5,22 milióna ľudí. Celkový podiel sčítaných predstavuje 92,7 percenta z odhadovaného počtu obyvateľov. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informovali predstavitelia Štatistického úradu (ŠÚ) SR.
viac
18.03.2023
Do strany Hlas-SD vstupuje Michal Kaliňák, doteraz pôsobil v ZMOS
Do mimoparlamentnej strany Hlas-SD vstupuje Michal Kaliňák, pôsobiť v nej bude ako expert na samosprávy. Kaliňák doteraz zastával post ústredného riaditeľa kancelárie a hovorcu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), v tejto funkcii končí ku koncu marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %