Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
17.10.2023 07:50

Vo Vlkolínci plánujú nové parkovisko alebo systém parkovania


Vlkolínec. Ilustračná snímka TASR


Nové parkovisko či systém parkovania, ktorý zabezpečí väčší komfort návštevníkom, plánujú do budúcnosti vyriešiť vo Vlkolínci pri Ružomberku.


Pri príležitosti 30. výročia zápisu osady do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO to uviedol ružomberský primátor Ľubomír Kubáň.

"Problémov aj vo Vlkolínci je veľa, iste to mnohí vnímame. Treba sa však zamerať na budúcnosť a pozerať dopredu. Našim zámerom je dosiahnuť, aby sa akékoľvek problémy neodzrkadlili na zážitku, ktorý si turista z Vlkolínca odnáša," povedal Kubáň.         

Ako ďalej konkretizoval, potešili by ho napríklad rekonštrukcia prístupovej cesty, trvalé riešenie toaliet, budovanie nových atrakcií, a tiež nové podujatia pre návštevníkov Vlkolínca.         

Ružomberok si v tomto roku pripomína významné výročie Vlkolínca, v decembri 1993 ho zapísali do zoznamu dedičstva UNESCO ako poslednú obývanú osadu v karpatskom regióne zachovanú ako celok v pôvodnej ľudovej architektúre. Mesto si tento moment pripomenulo v októbri na slávnostnej akadémii. Okrem toho pripravilo a tento rok spolupracuje pri kultúrnych, spoločenských a športových podujatiach, ktoré sa konajú pod hlavičkou výročia Vlkolínca. Medzi nimi sú prednášky, prezentácie tvorcov a remesiel, výstavy, environmentálne aktivity, koncerty či tvorivé dielne.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Trenčín si prenajme 25 parkovacích automatov za 200 000 eur
Mesto Trenčín si chce formou verejného obstarávania prenajať na päť rokov 25 parkovacích automatov spolu so súvisiacimi službami.
viac
20.10.2016
Finálne riešenie parkovacej politiky bude výhodné pre Bratislavčanov
V utorok (18. októbra) sa uskutočnilo zasadnutie Komisie dopravy a informačných systémov, na ktorom poslancom mestského zastupiteľstva a členom komisie primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a experti hlavného mesta a spoločnosti Deloitte predstavili model fungovania parkovacieho systému v Bratislave.
viac
23.07.2020
Verejnosť môže pripomienkovať projekt Smart City
Banskoštiavnická samospráva pripravuje projekt Smart City, ktorý má riešiť situáciu s parkovaním v historickom centre mesta navigačným systémom a tiež dokončenie modernizácie verejného osvetlenia prostredníctvom využitia moderných technológií.
viac
23.06.2021
Ružomberok získal 900 000 eur na skvalitnenie vybavenosti a služieb v meste
Mesto Ružomberok získalo nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 900 000 eur na skvalitnenie vybavenosti a služieb. Radnica uspela vo výzve o poskytnutie príspevku so zameraním na moderné technológie. Mesto o tom informovalo na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %