Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
11.10.2022 12:35

Vnútroblok na Mierovej a Odbojárov zrevitalizovali za vyše 100 000 eur


Snímka zdroj: (zilina.sp21.sk).


Vnútroblok medzi ulicami Mierová a Odbojárov v Dolnom Kubíne zrekonštruovali za vyše 100.000 eur. Súčasťou prác bola aj kompletná obnova chodníkov a ihriska.


Dažďová voda z týchto plôch už nebude odtekať do kanalizácie, ale zadržia ju v okolitej zeleni. Informoval o tom Martin Buzna z kancelárie primátora mesta Dolný Kubín.

"V najbližších dňoch zrealizujú technické služby mesta doplnenie gumených zatrávňovacích rohoží pod hracie prvky a spevnenú plochu z dlažby pod hrací stôl," doplnil Buzna.

Súčasťou rekonštrukcie bola aj výmena verejného osvetlenia. Staré lampy nahradili novými úspornými LED svetlami s orientáciou k zemi, aby obmedzili svetelný smog v noci. Revitalizovali aj zeleň v celom priestore k bytovým domom. K biodiverzite podľa Buznu prispeje aj nový hmyzí hotel či stĺp s hniezdami pre lastovičky.

Rekonštrukciu vnútrobloku vysúťažili za sumu približne 113 000 eur. Z Európskej únie a štátneho rozpočtu na to mesto dostane necelých 90 000 eur. "Ďalší vnútroblok, pre ktorý pripravujeme projektovú dokumentáciu, je na Okružnej ulici," priblížil Buzna s tým, že ak budú úspešní vo výzvach, mohli by ho zrekonštruovať v budúcom roku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2016
Lipu sútokov sveta polievajú vodou z najrôznejších kútov Zeme
Lipu sútokov sveta v Dolnom Kubíne poliali ľudia za sedem rokov od jej zasadenia už 273-krát.
viac
13.04.2018
Tanečný dom v Dolnom Kubíne ponúkol výučbu goralských tancov a čardáša
Témou zábavno-vzdelávacieho podujatia Tanečný dom, ktoré sa uskutočnili v dolnokubínskom Mestskom kultúrnom stredisku, boli goralské tance z obcí Suchá hora, Hladovka a čardáš z Tvrdošoviec.
viac
23.11.2018
Cenu primátora si prevzali Oravské múzeum aj tri osobnosti mesta
Z rúk primátora mesta Dolný Kubín Romana Matejova si v stredu 21. novembra prevzali Cenu primátora mesta traja Dolnokubínčania a jedna inštitúcia, ktorá už viac ako 35 rokov sídli na území mesta.
viac
20.06.2019
Milovníci umeleckého prednesu súťažia na 65. Hviezdoslavovom Kubíne
Milovníci umeleckého prednesu poézie a prózy z celého Slovenska v týchto dňoch súťažia v priestoroch Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Dolnom Kubíne na jubilejnom 65. ročníku celoštátnej recitačnej prehliadky Hviezdoslavov Kubín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %