Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
13.11.2023 08:55

Vianočné mestečko v Nitre bude počas celého adventu ponúkať aj kultúrny program


Snímka zdroj: (TASR)


Vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí bude v priebehu decembra ponúkať okrem občerstvenia a remeselných výrobkov aj kultúrny program. Ako informovala radnica, sviatočnú atmosféru bude prinášať počas celého adventného obdobia.


Decembrové pondelky budú v mestečku venované predovšetkým tradíciám a jednotlivé vystúpenia budú približovať obyčaje a zvyky našich predkov. "Utorky budú zasa rockové, stredy sa budú venovať komunitným aktivitám, štvrtky zasa žiakom a školám a piatky budú vyhradené základným umeleckým školám," uviedol mestský úrad.         

Program adventných víkendov bude žánrovo bohatší a prispôsobený väčšiemu počtu návštevníkov. "Na Silvestra plánujeme diskotéku, ktorá potrvá od 23. hodiny až do jednej hodiny ráno. Keďže si na Nový rok pripomíname výročie vzniku republiky, zaznie aj štátna hymna a príhovory predstaviteľov mesta," pripomenul magistrát.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2016
Vianočné trhy zaplnia námestia v celom regióne!
K reťazi vianočných trhov v Bratislavskom kraji sa tento víkend pridajú Vianočné trhy v Rusovciach, v Bratislave v Starej tržnici, Pezinku, Dunajskej Lužnej, Slovenskom Grobe, Hrubej Borši, Moste pri Bratislave a Malackách.
viac
26.11.2018
Adventné mestečká vzniknú na Nitrianskom hrade i Klokočine
Adventné a vianočné mestečká v Nitre nebudú tento rok iba na Svätoplukovom námestí v jej centre, ale aj na ďalších miestach. Sviatočnú atmosféru a kultúrny program budú môcť návštevníci zažiť aj na Nitrianskom hrade či na sídliskách.
viac
19.10.2021
Vianočné trhy v Žiline budú bez tradičného kultúrneho programu
Vianočné trhy v Žiline budú bez tradičného kultúrneho programu. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka je dôvodom aktuálna epidemická situácia a prognózy jej vývoja.
viac
01.12.2022
Advent bude patriť trhom, koncertom i výlovu kaprov
Advent v Prievidzi ponúkne vianočné trhy, blší trh, koncerty miestnych umelcov i výlov kaprov. Program pripravilo mesto a Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) až do konca decembra, otvorí ho Mikuláš sprievodom mestom v nedeľu (4. 12.) a ukončí vítanie nového roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %