Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
15.10.2018 10:56

Verejnosť môže nominovať aktívnych dobrovoľníkov na ocenenie


Prešovské dobrovoľnícke centrum


Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) zverejnilo výzvu na predkladanie nominácií na udelenie ocenenia Krajské srdce na dlani 2018.


"Snahou Prešovského dobrovoľníckeho centra (PDC) je vyzdvihnúť a oceniť ľudí, ktorých dobrovoľná práca je výnimočná, vysoko prospešná a ktorí sú inšpiratívnym príkladom pre ostatných. Krajské srdce na dlani 2018 je tradíciou, ktorá štartuje svoj 16. ročník. Počas tohto obdobia sme ocenili 104 jednotlivcov a kolektívov," uviedla podpredsedníčka PDC Juliana Hajduková s tým, že od roku 2014 ocenili i osem organizácií.       

V tomto roku sa krajské ocenenie udeľuje v kategóriách dobrovoľník/jednotlivec, skupina (kolektív), organizácia, ktorá dlhodobo pracuje s dobrovoľníkmi, a firma vytvárajúca podmienky pre svojich zamestnancov na zapájanie sa do dobrovoľníctva alebo podporujúca dobrovoľnícke projekty na území Prešovského kraja.       

V každej kategórii sa zohľadňuje oblasť pôsobenia dobrovoľníka, skupiny i organizácie. Jednotlivé kategórie sú rozdelené na oblasti vzdelávanie a osvetová činnosť, ochrana životného prostredia a environmentálna výchova, sociálna pomoc a zdravotnícke služby, kultúra, umenie, knihovníctvo a kultúrne dedičstvo, komunitný rozvoj a občianska spolupatričnosť a jednorazový, výnimočný a inšpiratívny čin jednotlivca - dieťaťa aj dospelej osoby.       

Návrhy je potrebné zaslať do 15. novembra, a to buď poštou, alebo elektronicky. Nominačný hárok aj bližšie informácie o súťaži nájde verejnosť na portáli www.dobrovolnictvopo.sk. O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodne hodnotiaca komisia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.11.2020
Na Slovensku sa opäť budú oceňovať výnimočné príklady dobra
Srdce na dlani je ocenenie, ktoré každoročne získavajú osoby, organizácie či skupiny ľudí, ktoré svojou dobrovoľníckou činnosťou prispievajú k pozitívnej zmene vo svojom okolí.
viac
16.12.2020
Odovzdali ocenenia Srdce na dlani 2020 v Trnavskom kraji
Ocenenie Srdce na dlani pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov odovzdali v utorok v Trnave víťazom šiestich kategórií.
viac
20.10.2021
Prešov: Verejnosť môže nominovať výnimočných ľudí a projekty na ocenenie
Ide o ľudí, ktorí pôsobia v rôznych oblastiach spoločenského života a pomáhajú iným bez nároku na finančnú odmenu alebo akýkoľvek honorár. Nominované môžu byť aj výnimočné projekty, ktoré svojím poslaním menia veci k lepšiemu.
viac
08.11.2023
Na ocenenie Srdce na dlani prišlo 41 nominácií
Nitrianske centrum dobrovoľníctva (NCD) prijalo do 13. ročníka oceňovania Srdce na dlani 41 nominácií pre celkovo 97 dobrovoľníkov z Nitrianskeho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %