Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
07.03.2022 12:25

V Senici vznikne prvá nadvihnutá križovatka


Tu by mala vyrásť nová križovatka. Snímka zdroj: (FB / mesto Senica).


V meste Senica vznikne prvá nadvihnutá križovatka, ktorá bude mať za úlohu zabezpečiť zvýšenie bezpečnosti účastníkov cestnej premávky. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Ide o križovatku ulíc Sadová a Mudrochova, kde takýto prvok upokojenia dopravy vznikne. "Minulý týždeň bol vyfrézovaný povrch vozovky a od pondelka 7. marca sa začala realizácia stavby, ktorá by mala trvať tri týždne. Počas prác bude križovatka neprejazdná a obyvatelia sídliska Sotina sa tak musia pripraviť v tomto termíne na dopravné obmedzenie a obchádzku tejto trasy. Obmedzenie cestnej premávky na ceste počas realizácie stavby bude vyznačené dočasným dopravným značením," uviedla Moravcová.

Realizácia vyvýšenej križovatky je súčasťou projektu s názvom Cyklodopravné trasy Senica, v rámci ktorého sa budujú nielen nové cyklistické komunikácie, ale aj doplnková infraštruktúra a šesť prvkov upokojenia dopravy. Okrem spomínanej vyvýšenej plochy križovatky to budú aj spomaľovacie vankúše a nadvihnuté plochy priechodov pre chodcov.

"V tejto časti mesta vyúsťuje cyklodopravná trasa, zdvihnutím celej križovatky bude zabezpečené zvýšenie bezpečnosti cyklistov a chodcov, keďže autá budú musieť pred vjazdom do križovatky spomaliť," doplnila hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
19.07.2021
Handlová pokračuje v zmenách dopravy na vybraných uliciach
Samospráva Handlovej pokračuje v dopravných zmenách na vybraných uliciach v meste. Opatreniami, ktoré sa tento raz dotknú Mierového námestia a ulíc Parková, Poštová, 1. mája a Cintorínska, sleduje zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
02.06.2022
Bratislava chce zlepšiť bezpečnosť ulíc v okolí škôl, chystá prvé zmeny
Mesto Bratislava spolu s Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB) chcú zlepšiť bezpečnosť ulíc v okolí škôl v hlavnom meste a zvýšiť percento školákov, ktorí chodia do školy pešo.
viac
24.08.2023
Hlavná križovatka bude po výmene signalizácie riadená efektívnejšie
Hlavná križovatka v meste Senica prejde zmenou, ktorá by mala zefektívniť jej prejazd. Informovala o tom za mesto Lucia Vajdová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %