Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
19.07.2021 09:30

Handlová pokračuje v zmenách dopravy na vybraných uliciach


Ilustračná snímka: (tasr).


Samospráva Handlovej pokračuje v dopravných zmenách na vybraných uliciach v meste. Opatreniami, ktoré sa tento raz dotknú Mierového námestia a ulíc Parková, Poštová, 1. mája a Cintorínska, sleduje zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


„K zmene dopravného značenia z dôvodu častých kolíznych situácií pristúpi mesto od budúceho týždňa v okolí základnej školy (ZŠ) na Mierovom námestí,” uviedla Paulínyová.

Zjednosmernením premávky, ako aj vytvorením nových parkovacích miest sa pred ZŠ podľa nej zvýši bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. „Vozidlá nebudú môcť jazdiť z ulice ČSA na Mierové námestie smerom od potravín na Lipovú ulicu. Na príjazd ku škole budú musieť pokračovať až na ulicu 1. mája a po ulici Lipová sa dostanú pred ZŠ,” opísala s tým, že na pravej strane mesto umiestni dopravné značky zákaz státia. „Po ľavej strane vytvoríme desať nových parkovacích miest s čiastočným státím na chodníku, ktoré budú slúžiť na parkovanie motorových vozidiel,” doplnila.

Na ulici Parkovej samospráva zníži rýchlosť z 50 kilometrov za hodinu (km/h) na 30 km/h, takisto aj na ulici Cintorínska, kde je hlavne počas školského roka hustá premávka. Na Ulici Poštová z dôvodu zvýšenia bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke pribudne dopravná značka stop.

Z dôvodu zlepšenia rozhľadových pomerov v cestnej premávke pribudne na ulici 1. mája pred bytovým domom číslo 256 značka zákaz zastavenia s dodatkovou tabuľou, určujúcou dĺžku platnosti 25 metrov. Na ulici ČSA pred križovatkou s ulicou Mierové námestie mesto zníži rýchlosť z 50km/h na 30km/h.

So zmenami v doprave na území mesta začala radnica ešte vlani. „Pribudli nové parkovacie miesta, dopĺňali a menili sa niektoré dopravné značenia. Zmeny mohli obyvatelia zaregistrovať nielen v úprave rýchlosti, ale aj pri vytváraní nových parkovacích miest či pri osadení dopravných značení. Tie sprehľadnili cesty pre vodičov i chodcov a zvýšili tak bezpečnosť v cestnej premávke,” dodala Paulínyová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.01.2021
Radnica pokračuje v zmenách v doprave na území mesta
Handlovská radnica pokračuje v zmenách v doprave na území mesta. Na viacerých miestach osadí nové dopravné značky. Opatreniami sleduje najmä zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky, informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
28.06.2021
V Bratislave bude MHD jazdiť do novej časti mesta
Od 1. júla príde k viacerým zlepšeniam pri cestovaní. Najvýraznejšou novinkou je spustenie MHD do novej častí mesta, kam doteraz museli chodiť obyvatelia pešo.
viac
26.07.2021
Vďaka polmiliónovej dotácii na smart zariadenia bude mesto bezpečnejšie
Dubnica na d Váhom bude opäť pokrokovejšia. Samospráva získala z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR viac ako pol milióna eur na využitie moderných technológií priamo v uliciach mesta.
viac
02.06.2022
Bratislava chce zlepšiť bezpečnosť ulíc v okolí škôl, chystá prvé zmeny
Mesto Bratislava spolu s Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB) chcú zlepšiť bezpečnosť ulíc v okolí škôl v hlavnom meste a zvýšiť percento školákov, ktorí chodia do školy pešo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %