Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
05.01.2023 09:30

V Ružomberku plánujú robiť informačnú kampaň o celoročnom zákaze pyrotechniky


Ilustračná snímka.


Na celoročný zákaz používania pyrotechniky v Ružomberku plánuje mesto upozorniť prostredníctvom širšej informačnej kampane. Potvrdil to hovorca ružomberského primátora Vladimír Miškovčík.


Nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) mesta zakazuje pyrotechniku na území Ružomberka bez výnimky. "Niektorí obyvatelia o zákaze vedeli, iní nie, napriek tomu, že na to mesto upozorňovalo v mestských médiách i na sociálnych sieťach. Informovalo o tom aj pred Silvestrom, tiež po prijatí VZN v marci tohto roka," priblížil Miškovčík.

Podotkol, že do Ružomberka prichádza počas sviatkov aj množstvo turistov, z ktorých väčšina o zákaze netuší. "V meste sme zaznamenali pokles používania pyrotechniky, i keď úplne nevymizla. V tomto roku plánujeme podporiť osvetu širšou informačnou kampaňou," uviedol.

Mestská polícia pôsobila v tejto oblasti podľa slov hovorcu skôr preventívne. Počas silvestrovských osláv i pred nimi upozorňovala na platnosť VZN a na možné dôsledky jeho nerešpektovania.

Poškodenia mestského majetku nezaznamenali. "Evidujeme zhorené či poškodené malé koše a nádoby na odpad, ale je ťažké vyhodnotiť, či priamo súvisia s používaním pyrotechniky. Takéto poškodenia sa bežne objavujú aj inokedy počas roka," dodal hovorca ružomberského primátora.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2016
Do Ružomberka láka turistov 16 pútačov
Ružomberská mestská samospráva spustila na začiatku letných prázdnin špecifickú reklamnú kampaň. Šestnásť pútačov, rozmiestnených po rôznych kútoch Liptova, má prilákať návštevníkov počas letnej sezóny. Iniciatíva radnice ukazuje hlavné ťaháky cestovného ruchu v meste.
viac
08.08.2017
Krajská prokuratúra podá pre zákaz herní na mesto žalobu
Krajská prokuratúra v Bratislave podá na hlavné mesto žalobu. Dôvodom je, že bratislavskí mestskí poslanci koncom júna nevyhoveli protestu prokurátora voči všeobecne záväznému nariadeniu (VZN) o zákaze umiestnenia herní v hlavnom meste.
viac
18.12.2020
Bratislava zakáže od 1. januára 2021 na svojom území hazard
Bratislava zakáže od 1. januára 2021 umiestnenie herní a kasín na svojom území. V budúcnosti, po vypršaní licencií, sa tak už nebudú môcť nachádzať v hoteloch, moteloch, penziónoch, budovách pre obchod a služby, budovách pre kultúru a na verejnú zábavu, či v bytových domoch.
viac
11.07.2023
Psy do Parku J. A. Baťu a Vodného hradu po novom nepustia
Majitelia nebudú môcť po novom vodiť svoje psy do Parku J. A. Baťu na Námestí SNP v Partizánskom i areálu Vodného hradu v Šimonovanoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %