Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
21.12.2022 11:40

V prímestskej autobusovej doprave zaradili do prevádzky 11 nových autobusov


Ilustračná snímka.


Spoločnosť Arriva Trnava zaradila do prevádzky 11 nových autobusov, ktoré budú voziť cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK).


Boli zadelené na dopravné strediská v Trnave, Piešťanoch, Senici a Hlohovci a obslúžia minimálne 25 liniek prímestskej dopravy. Informoval o tom dopravca.

"V spolupráci s dopravcom neustále obnovujeme vozidlový park, aby bola prímestská autobusová doprava skutočne atraktívnou alternatívou voči osobným automobilom," uviedol Jozef Viskupič, predseda TTSK, ktorý je objednávateľom služby vo verejnom záujme.

Zakúpené boli autobusy SOR ICN 10,5 s dĺžkou 11 metrov a kapacitou 38 miest na sedenie a 42 miest na státie. Spĺňajú emisnú normu EURO 6. Vozidlá sú čiastočne nízkopodlažné a vybavené plošinou. Ich výbava zahŕňa klimatizáciu s funkciou kúrenia, USB zástrčky, WiFi pripojenie a elektronické informačné tabule. Všetky nové vozidlá disponujú aj GPS zariadením a kamerovým systémom pre zvýšenie bezpečnosti cestujúcich.

"Nová posila našej flotily prímestských autobusov prináša nielen viac pohodlia pri cestovaní, ale je zároveň ďalším krokom k posilneniu dlhodobej udržateľnosti verejnej dopravy v Trnavskom kraji," doplnil generálny riaditeľ Arriva Trnava Peter Nemec.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.04.2020
Na prímestských linkách v Nitrianskom kraji začali jazdiť nové autobusy
Na prímestských linkách v Nitrianskom kraji pribudlo 11 nových autobusov.
viac
13.08.2021
ARRIVA bude zabezpečovať MHD v Komárne aj ďalších desať rokov
Spoločnosť ARRIVA a mesto Komárno podpísali zmluvu, na základe ktorej bude ARRIVA zabezpečovať mestskú hromadnú dopravu najbližších desať rokov. Zmluva cestujúcim prinesie modernizáciu vozového parku a zvýšenie kvality cestovania.
viac
15.10.2022
ARRIVA predstavila tri nové autobusy pre mestskú dopravu v Senici
Spoločnosť ARRIVA Trnava predstavila tri nové autobusy, ktoré budú voziť cestujúcich v mestskej autobusovej doprave v Senici. Autobusy budú postupne zaradené na linkách už v nasledujúcich dňoch.
viac
06.12.2022
Nové autobusové cestovné poriadky v Trnavskom kraji nadväzujú na vlaky
Zmeny v cestovných poriadkoch v Trnavskom kraji, ktoré začnú platiť od 11. decembra, sa týkajú predovšetkým úpravy prípojov k vlakom v prestupných uzloch Trnava, Smolenice, Pezinok, Cífer, Pusté Úľany, Leopoldov, Piešťany, Senica, Kúty, Sekule a Jablonica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %