Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
20.08.2021 10:55

V Oravskom Podzámku vznikne centrum cezhraničnej spolupráce.


Ilustračná snímka (tasr)


Sídliť bude v doposiaľ málo využívaných podkrovných priestoroch obecného úradu. Pôjde o výsledok cezhraničného projektu s obcou Branky v okrese Vsetín s názvom Zo zámku na hrad. Za obec o tom TASR informoval Miroslav Žabenský.


"Centrum cezhraničnej spolupráce sa stane školiacim a vzdelávacím priestorom i miestom ďalších stretnutí cezhraničných partnerov a ich obyvateľov. Vďaka finančným prostriedkom Európskej únie budú jeho priestory vybavené, zariadené a funkčné," priblížil Žabenský.       

Projekt s rozpočtom 13.420 eur budú obce realizovať od augusta do marca 2022. Zameraný je najmä na zvyšovanie odborných kompetencií a zručností pracovníkov miestnych samospráv, zariadení cestovného ruchu, subjektov kultúrneho turizmu a ďalších zložiek. "Spoločne vytvorený tím sa stretne na dvoch vzdelávacích programoch, realizovaných u obidvoch partnerov. Cieľom trojdňových stretnutí s lektormi bude zvýšenie marketingových i ďalších zručností v oblasti propagácie kultúrneho a prírodného dedičstva prostredníctvom online platforiem a sociálnych médií i zvýšenie digitálnych kompetencií," doplnil Žabenský. Účastníci sa zoznámia aj s progresívnymi formami financovania projektov cez crowfunding, zvýšia si zručnosti v oblasti mediálnej gramotnosti či virtuálneho kultúrneho turizmu.      

 Projekt je financovaný z prostriedkov Európskej únie a zo Štátneho rozpočtu SR prostredníctvom programu Interreg V-A 2014-2020.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2021
Cezhraničný projekt o klíme a Dunaji obohatil žiakov o nové poznatky
Zvýšiť povedomie o problematike klimatickej zmeny a jej dosahu na rieku Dunaj v pohraničnom regióne Slovenska a Maďarska bolo cieľom projektu cezhraničnej spolupráce bratislavskej Petržalky a mestskej časti Budapešť-Újbuda.
viac
28.04.2021
Župa vybudovala cyklotrasu medzi kompou Kyselica a obcou Báč
V utorok 27. apríla 2021 sa uskutočnila záverečná konferencia projektu „SacraVelo – Sieť cezhraničných pútnických cyklotrás v okolí Dunaja“, ktorý bol realizovaný v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko a spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
18.12.2021
V Oravskom Podzámku zriadili centrum cezhraničnej spolupráce
V Oravskom Podzámku vzniklo centrum cezhraničnej spolupráce. Sídli v doposiaľ málo využívaných podkrovných priestoroch obecného úradu. Ide o výsledok cezhraničného projektu s obcou Branky v okrese Vsetín s názvom Zo zámku na hrad.
viac
29.06.2023
V Oravskom Podzámku vybudovali nové centrum sociálnych služieb
V obci Oravský Podzámok vybudovali Centrum sociálnych služieb svätého Jozefa. Vyžiadalo si to investíciu 800 000 eur, slúžiť bude od začiatku budúceho roka. Informoval o tom manažér Miestnej akčnej skupiny (MAS) Orava Ondrej Šeliga.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %