Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
08.03.2022 10:35

V obci Zborov stavajú materskú školu pre 160 detí


Stavebné práce sa už začali. Snímka zdroj: (zborov.sk).


Nová materská škola, ktorú stavia obec Zborov v Bardejovskom okrese, bude slúžiť pre 160 detí. V súčasnosti sídli vo viac ako 100-ročnej budove, ktorá podľa starostu Jána Šurkalu kapacitne nepostačuje a nie je stavaná pre účely materskej školy.


"Rastie nám počet detí, ale majú i povinnosť absolvovať predškolské vzdelávanie, čiže preto v našom prípade vznikla potreba vytvoriť nové triedy. Projekt, ktorý je financovaný z operačného programu Ľudské zdroje vo výške viac ako 1,8 milióna eur, pokryje plne našu potrebu s tým, že kapacita súčasnej materskej školy sa presunie do novej budovy. Kým doteraz sme mali päť tried, po novom to bude osem s kapacitou 160 detí,“ uviedol Šurkala.

Materská škola sídli v súčasnosti v historickej budove meštianskej školy, ktorú postavili v medzivojnovom období za prvej republiky. „Čiže je to viac ako 100-ročná budova. Vyžaduje si už aj zásadnejšiu rekonštrukciu. Nie je stavaná pre materskú školu. Rozhodli sme sa, že bude efektívne, keď budú všetci v jednej budove a v jednom areáli. Nová materská škola je situovaná v areáli Spojenej školy, kde bude základná škola, základná umelecká škola a materská škola,“ priblížil Šurkala.

Stavebné práce by mali byť podľa jeho slov ukončené v máji alebo v júni. „Úprava terénu bude možno ešte v letných mesiacoch. Idea je, aby sme stihli v lete zabezpečiť plynulý presun a presťahovanie existujúcej materskej školy do novej budovy, aby od 2. septembra mohli deti nastúpiť do novej materskej školy,“ dodal starosta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2018
V obci Babiná budú deti od septembra chodiť do novej škôlky
V Babinej bude najmenším obyvateľom obce od septembra slúžiť nová materská škola (MŠ). Momentálne sa stavia na mieste pôvodnej budovy MŠ, ktorá pochádzala ešte z konca 19. storočia.
viac
13.07.2019
Vo Hviezdoslavove stavajú materskú školu zatiaľ pre 111 škôlkarov
Obec Hviezdoslavov (Dunajskostredský okres) pokračuje s výstavbou materskej školy (MŠ), na ktorú získala dotáciu vo výške 558 885 eur, z čoho spoluúčasť obce je päť percent. Navštevovať by ju malo od septembra 111 škôlkarov. Ide o prístavbu kontajnerovej MŠ k základnej škole.
viac
09.11.2019
Nová materská škola ponúkne priestor pre 160 detí
Takmer dvojnásobný počet detí ako doposiaľ bude môcť navštevovať novú materskú školu v obci Zborov v okrese Bardejov. Obec na jej výstavbu získala z operačného programu Ľudské zdroje v rámci Ministerstva vnútra SR viac ako 1,7 milióna eur.
viac
23.04.2020
Poslanci Lamača schválili od januára 2021 novú škôlku na Boroch
V lokalite Bory v rámci katastrálneho územia bratislavského Lamača by mala od 1. januára 2021 fungovať nová materská škola (MŠ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %