Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
11.11.2023 03:10

V Mikroregióne Bytčianska kotlina sa dohodli na spolupráci pri odkanalizovaní


Ilustračná snímka.Zdroj: turisticky-sk


Samosprávy Mikroregiónu Bytčianska kotlina sa dohodli na spolupráci pri odkanalizovaní obcí Hlboké nad Váhom, Súľov - Hradná, Jablonové, Predmier, Maršová - Rašov a mestských častí Bytče - Hliník nad Váhom, Hrabové a Pšurnovice.


TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Bytča Adriana Brziaková. Podľa primátora Bytče Miroslava Minárčika zabezpečuje spracovanie technickej štúdie odkanalizovania ľavobrežnej strany bytčianskych obcí a niektorých častí mesta spoločnosť Sevak. Odvádzanie odpadových vôd cez jednotnú kanalizáciu je pre zástupcov samospráv prioritou medzi investičnými aktivitami mikroregiónu, podotkol.         

Výsledky štúdie prinesú podľa Brziakovej reálne možnosti trasovania kanalizačných potrubí pre obce bez kanalizácie. "Po spracovaní štúdie, pravdepodobne v 1. štvrťroku 2024, a jej vyhodnotení, bude pokračovať spracovanie projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie a stavebné povolenie. Následne sa budú hľadať vonkajšie zdroje na implementačnú časť projektu," uviedla.         

Odkanalizovanie ľavobrežnej časti Bytčianskeho okresu nadväzuje na projekt výstavby 65 kilometrov (km) verejnej kanalizácie v obciach aglomerácií Bytča a Hvozdnica a vyše 52 km verejného vodovodu v Kotešovej, Veľkom Rovnom, Kolároviciach, Petroviciach, Hvozdnici a Štiavniku v rokoch 2014 - 2016. V rámci stavby sa tiež zrekonštruovala čistiareň odpadových vôd v Bytči, dodala hovorkyňa mesta.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2021
Vo Fiľakove rozbiehajú projekt Spoločné kroky ku digitalizácii
Podniky z Novohradu a župy Nógrád rozbiehajú spoločnými krokmi svoje aktivity smerujúce ku digitalizácii v rámci Akčného plánu zamestnanosti programu Interreg SKHU (TAPE – BETWEEN R2 and M3).
viac
18.06.2022
Obec Nemecká privítala vzácnu zahraničnú návštevu – delegáciu z Grécka
Na Obecnom úrade v obci Nemecká 7. júna 2022 podpísali predstavitelia gréckej obce Kalavryta, pod vedením starostu obce Athanasiosa Papadopoulosa a obce Nemecká, zastúpenej starostom obce Branislavom Čižmárikom, dohodu o nadviazaní partnerskej spolupráce.
viac
06.02.2023
ŠOP podpísala dohodu o spolupráci s Národným parkom Bükk v Maďarsku
Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR podpísala bilaterálnu dohodu o spolupráci s Národným parkom Bükk v Maďarsku.
viac
30.06.2023
Mesto a Staré Mesto budú spolupracovať pri údržbe ciest a chodníkov
Údržbu komunikácií, chodníkov a verejných priestranstiev v bratislavskom Starom Meste bude mestská časť postupne koordinovať s hlavným mestom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %