Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
02.01.2023 08:25

V Mestských sadoch pribudne exteriérová environmentálna učebňa


Ilustračná snímka.


V Mestských sadoch v Lučenci pribudne exteriérová environmentálna učebňa.


Samospráva na jej zriadenie získala financie z Environmentálneho fondu, realizáciu projektu odobrili na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva mestskí poslanci. Uviedol to hovorca mesta Andrej Barančok.

Vybudovaním exteriérovej učebne chce samospráva podporiť budovanie uvedomelosti obyvateľov mesta vo vzťahu k prírode. Environmentálna učebňa má vytvoriť priestor, kde sa formou zážitkového vzdelávania budú môcť nielen deti učiť o prírode priamo v prírode. Na realizáciu projektu získalo mesto z Environmentálneho fondu viac ako 63 000 eur.

"Učebňa bude určená pre zážitkové vzdelávanie s množstvom kreatívnych aktivít a možnosťou priameho kontaktu s témami, o ktorých sa budú žiaci učiť. Súčasťou bude množstvo osadených náučných tabúľ, sedenia pozostávajúceho z gabiónových lavíc a stolov s polepovými náučnými témami. Pre prípad nepriaznivého počasia budú k dispozícii dva altánky," priblížil Barančok s tým, že v rámci projektu v sadoch pribudnú aj hmyzie domčeky či odpadkové koše.

Mestské sady v Lučenci sa nachádzajú v záhradkárskej oblasti na starom viničnom kopci, kde mesto výsadbou nadväzuje na historicky zaniknutý sad. Vlani v sadoch pribudol drevený apidomček s ôsmimi včelstvami či vyhliadkový ďalekohľad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2017
Novobanské Mestské lesy plánujú vybudovať arborétum
Na náučnom chodníku Zvonička chcú novobanské Mestské lesy vybudovať arborétum. Podľa konateľa spoločnosti Víťazoslava Chrappu bude mať arborétum nielen náučný charakter, ale pomôže podporiť cestovný ruch a zviditeľniť mesto.
viac
20.04.2020
V mestských lesoch pribudne asi 20 000 nových stromčekov
V rámci jarnej výsadby lesných pozemkov v banskobystrických mestských lesoch pribudne približne 20 000 kusov nových stromčekov.
viac
22.03.2023
Mestské lesy začali s najväčšou výsadbou stromov za posledné roky
Mestské lesy Banská Bystrica začali v týchto dňoch s jarným zalesňovaním. V lesoch, ktoré vlastní samospráva, tento rok pribudne 37 650 stromčekov, z toho najviac, 11 550 smrekov.
viac
11.01.2024
Mestské lesy chcú udržiavať viac ako 23 kilometrov bežkárskych tratí
V Štiavnických vrchoch plánujú Mestské lesy Banská Štiavnica v spolupráci s občianskym združením Červená studňa upravovať a udržiavať organizovanou formou s využitím vhodnej techniky viac ako 23 kilometrov lyžiarskych bežeckých tratí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %