Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
28.06.2023 11:40

V meste sa rozbiehajú stavebné práce na štyroch rôznych projektoch


Ilustračná snímka: (tasr).


V meste Fiľakovo v okrese Lučenec sa v tomto období začína s realizáciou štyroch rôznych projektov.


Pokračuje tiež výstavba novej výrobnej haly či obnova malej stanice, samospráva v súvislosti so stavebným ruchom žiada obyvateľov o zhovievavosť. Uviedol to primátor mesta Attila Agócs.

Vo Fiľakove sa počas letných mesiacov bude pracovať na štyroch projektoch, na ktoré mesto získalo financie z európskych zdrojov. Ide o výstavbu nových chodníkov na sídlisku Farská lúka s celkovou dĺžkou približne dva kilometre či revitalizáciu vnútrobloku medzi ulicami Sládkovičova, Parková a Železničná. "Je to vnútorný priestor medzi bytovkami, kde sa ide urobiť nové detské ihrisko, chodníky a osvetlenie," priblížil primátor. Samospráva tiež pokračuje v ďalšej etape výstavby cyklochodníka vedúceho od parku k priemyselnej zóne, pracovať sa bude aj na rozšírení vodovodu a kanalizácie v prašných uliciach bez asfaltu pod Fiľakovským hradom.

"Za posledné týždne sme dostali následné kontroly po verejných obstarávaniach, takže sme oznámili vysúťaženým dodávateľom, že môžu nastúpiť," skonštatoval Agócs. V súvislosti so stavebným ruchom samospráva žiada verejnosť o zhovievavosť a trpezlivosť. Vysvetľuje, že ak chce stihnúť stanovený časový harmonogram jednotlivých projektov, musí s výstavbou začať vo všetkých lokalitách približne naraz.

Vo Fiľakove okrem spomínaných zámerov pokračuje aj výstavba novej výrobnej haly v priemyselnom areáli bývalého Kovosmaltu. Banskobystrický samosprávny kraj v súčasnosti rekonštruuje cestu II. triedy smerujúcu do obce Šurice, Železnice Slovenskej republiky zas pracujú na obnove malej železničnej stanice. "V tomto roku sú to v našom meste a mikroregióne stavby za 11 miliónov eur, z toho mesto pokrýva vyše piatich miliónov eur investícií z eurofondov, vlastných a úverových zdrojov," skonštatoval Agócs.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2016
Obchvat Bratislavy potrebujeme čo najrýchlejšie
Po vládnom odobrení projektu bratislavského obchvatu musí čo najrýchlejšie nasledovať začiatok výstavby. Upozorňujú na to starostovia obcí a mestských častí Bratislavy, ktorí presne pred rokom spustili petíciu za urýchlený začiatok výstavby D4 a R7.
viac
19.11.2020
Aktivisti spustili petíciu za zastavenie výstavby v Demänovskej doline
Občianske združenie (OZ) pre Dolinu zverejnilo v stredu petíciu za okamžité zastavenie výstavby a reguláciu dopravy v Demänovskej doline. Spustilo ju v spolupráci s iniciatívou My sme les, Asociáciou prírodného turizmu a s podporou ďalších organizácií.
viac
17.12.2020
Bratislava bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 431,9 milióna eur
Magistrát ním chce zabezpečiť realizáciu ambicióznych cieľov v oblasti rozvoja mesta aj napriek zložitej makroekonomickej situácii spôsobenej pandémiou nového koronavírusu. Vo štvrtok (17. 12.) návrh rozpočtu schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
05.01.2021
Komárno pripravuje cyklotrasy, zapojí sa i do systému zdieľaných bicyklov
Mesto Komárno v priebehu minulého roka investovalo do viacerých projektov zameraných na rozvoj cyklistickej infraštruktúry. Zameralo sa na budovanie stojísk na bicykle a do prípravy projektov na nové cyklotrasy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %