Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
13.06.2023 12:35

V meste budú kosiť do vyčerpania zdrojov na tento účel


Ilustračná snímka.


Mestská spoločnosť Hater-Handlová začala s kosbou verejných priestranstiev v Handlovej ešte začiatkom mája. V tomto roku naplánovala celkom tri kosby, tie sú však limitované výškou financií na tento účel v rozpočte mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


Samospráva v tohtoročnom rozpočte vyčlenila na kosenie verejných priestranstiev čiastku 100 000 eur. "V prípade, že finančné zdroje nebudú postačovať, kosiť sa bude menej, respektíve sa budú musieť prehodnotiť lokality," vysvetlila Paulínyová.

Plochy na kosenie zostávajú v pláne podľa nej zatiaľ nezmenené, avšak spoločnosť musí reagovať na samotný rast trávy a poveternostné podmienky, ako i bezpečnosť pri práci pre koscov."Kosenie zabezpečuje Hater výlučne v prípade priaznivých poveternostných podmienok. Ak je príliš horúco, je možné kosiť v skorých ranných hodinách, ak je daždivo kosačky nevyužívajú ani majitelia vo svojich záhradách," podotkla.

Vlani mestská firma zakúpila novú kosačku a krovinorez, tento rok pripravuje mapu, aby si obyvatelia mohli pozrieť, kde sa v Handlovej kosí. "V prípade, že majú Handlovčania záujem pomôcťako pomocná pracovná sila pri kosení verejných priestranstiev, môžu sa spojiť so spoločnosťou a dohodnúť si podmienky spolupráce," dodala hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2020
Vnútroblok na Morovnianskej ceste zatiaľ rekonštruovať nebudú
Vnútroblok na sídlisku Morovnianska cesta v Handlovej zatiaľ rekonštruovať nebudú. Samospráva k dočasnému zrušeniu investičnej akcie pristúpila pre výpadok príjmov z podielových daní v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Opatrenie premietla do tretej úpravy rozpočtu mesta.
viac
08.01.2021
V roku 2021 chystá B. Štiavnica aj niekoľko väčších investícií
Mesto Banská Štiavnica ešte nemá schválený rozpočet na rok 2021, poslanci o ňom budú hlasovať na niektorom z najbližších mestských zastupiteľstiev. Potvrdila to primátorka Nadežda Babiaková s tým, že v návrhu rozpočtu sa našiel priestor aj na niekoľko väčších investícií.
viac
25.06.2021
Handlová chce budovať nové stojiská na komunálny odpad za 200 000 eur
Samospráva Handlovej má záujem vybudovať nové stojiská na nádoby na komunálny odpad vo vybraných častiach mesta. Na tento účel vyčlenila 200 000 eur. Investičnú akciu, ktorú chce radnica financovať z rezervného fondu, zahrnula do štvrtej úpravy rozpočtu mesta. Mestskí poslanci ju schválili.
viac
03.12.2021
Mesto Handlová plánuje budúci rok hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom
Celkové príjmy mesta majú dosiahnuť 15 466 766 eur, samospráva počíta s výdavkami v rovnakej výške. Rozpočet na rok 2022 schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní vo štvrtok (2. 12.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %