Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
16.02.2024 10:05

V marci sa uskutoční 10. Európsky samit regiónov a miest


Ilustračný banner


Tisíce primátorov a starostov, členov miestnych a regionálnych zastupiteľstiev, ministrov a európskych a svetových predstaviteľov s rozhodovacou právomocou sa stretnú 18. - 19. marca v Monse, vo Valónskom regióne Belgicka, aby diskutovali o výzvach a riešeniach pre budúcnosť Európy a mimo nej.


V poradí 10. európsky summit regiónov a miest, ktorý organizuje Európsky výbor regiónov spolu s Valónskym regiónom a belgickým predsedníctvom Rady Európskej únie, prinesie nový pohľad na témy, ktoré sú v centre záujmu ľudí, ako je demokracia, trvalo udržateľný rozvoj, budúcnosť Európskej únie a jej rozširovanie, potreba zabezpečenia sociálnej, hospodárskej a územnej súdržnosti a riešenie dôsledkov vojny proti Ukrajine.

Globálne výzvy sa budú riešiť spojením rôznych pohľadov z celého sveta. Európsky výbor regiónov je obzvlášť hrdý na to, že sa táto príležitosť zhoduje s jeho 30. výročím, a pozýva všetkých volených predstaviteľov regionálnej a miestnej samosprávy, aby sa pripojili k týmto oslavám.

Viac informácií a možnosť registrácie na samit TU.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Práce na príprave Európskeho summitu regiónov a miest finišujú
Prípravy a organizačné práce v súvislosti so siedmym Európskym summitom regiónov a miest, ktorý sa bude v hlavnom meste konať 8. a 9. júla, pomaly finišujú. Na neformálnom stretnutí v pondelok 6. júna to uviedla riaditeľka Odboru stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov BSK.
viac
07.07.2016
Bratislavský región sa predstaví celej Európe
Jedným z prvých podujatí slovenského predsedníctva v Rade EÚ bude 7. Európsky samit regiónov a miest. Už tento víkend sa Bratislava stane strediskom zástupcov Európskeho výboru regiónov.
viac
06.04.2020
ZMOS komunikuje so zahraničnými partnermi, spoločne zdieľajú skúsenosti
Združenie miest a obcí Slovenska v aktuálnom období mimoriadne intenzívne komunikuje so zahraničnými partnermi. Hlavne s partnerskými organizáciami v Českej republike, v Rakúsku, ale aj s Radou Európskych obcí a regiónov.
viac
12.02.2021
TTSK sa pridal k iniciatíve Európskeho výboru regiónov Cohesion Alliance
Trnavský samosprávny kraj sa 3. februára 2021 pridal ku Cohesion Alliance, v preklade Združeniu pre súdržnosť. Táto iniciatíva Európskeho výboru regiónov zdôrazňuje rolu územných samospráv pri posilňovaní súdržnosti, udržateľnosti a odolnosti Európy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %