Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
27.01.2024 01:15

V Karlovej Vsi búrajú staré parkovisko, vybudujú tam parkovací dom


Snímka zdroj: Facebook.com/Matúš Vallo má rád Bratislavu


V bratislavskej Karlovej Vsi na Ulici Ľudovíta Fullu búrajú staré parkovisko. Vyrastie tam dvojpodlažný parkovací dom. Výstavba má trvať približne jeden rok. Informoval o tom primátor Bratislavy Matúš Vallo.


"So stavebnými prácami začal zhotoviteľ na základe zmluvy s mestskou časťou v týchto dňoch," ozrejmil na sociálnej sieti Vallo. Podotkol, že v rámci projektu vznikne dvojpodlažný parkovací dom, kde jedno podlažie bude zapustené do svahu a druhé bude na úrovni súčasného parkoviska. Počet parkovacích miest sa zvýši takmer o polovicu a celkovo bude k dispozícii 72 miest, pribudnúť má aj nová zeleň.         

Aktuálne sa tiež začali prípravné práce na nové záchytné parkovisko na mieste bývalého hotela Flóra v areáli Zlaté piesky v Bratislave s približne 200 parkovacími miestami. "Záchytné parkoviská sú dôležitou súčasťou regulácie parkovania a pomáhajú odľahčiť automobilovú dopravu v meste. Sú bezplatné a nachádzajú sa v blízkosti zastávok mestskej hromadnej dopravy," ozrejmil Vallo.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Karlova Ves nesúhlasí s vytypovanými lokalitami pre náhradné byty
Bratislavská Karlova Ves nesúhlasí s vytypovanými lokalitami v mestskej časti, kde by sa mohli postaviť náhradné nájomné byty. Podľa karloveskej starostky Dany Čahojovej ide o lokality na Nábělkovej, Hlaváčikovej ulici a na ulici J. Stanislava.
viac
09.01.2018
Bezplatná právna poradňa pomáha ľuďom už 2 roky
Bezplatná právna poradňa v Bratislavskej Karlovej Vsi bude po prvýkrát v tomto roku otvorená v stredu 10. januára. Pre miestnych obyvateľov funguje úspešne už dva roky.
viac
26.06.2020
Ružinov kúpi pozemok pri Štrkovci za zhruba 2,2 mil. eur bez DPH
Bratislavský Ružinov kúpi pozemok pri Štrkoveckom jazere za zhruba 2,2 milióna eur bez DPH. Mestská časť chce tým zabrániť nielen tomu, aby existujúce parkovisko súčasný majiteľ ohradil a spoplatnil, ale chce zároveň predísť možnej výstavbe. Pozemok je totiž klasifikovaný ako stavebný.
viac
15.10.2020
Karlova Ves bojuje proti zmenám klímy aj zatieňovaním pieskovísk
Bratislavská mestská časť Karlova Ves bojuje proti zmenám klímy. Tento rok sa v rámci opatrení zamerala na päť detských ihrísk, kde prostredníctvom plachiet zatienila pieskoviská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %