Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
24.08.2021 09:15

V Dubnici začali s výstavbou stojísk pre zdieľané bicykle


Snímka zdroj: Dubnica nad Váhom


V Dubnici nad Váhom začali s výstavbou 13 stojísk pre zdieľané bicykle. Umiestnené budú na frekventovaných miestach v meste, ale aj v mestskej časti Prejta. Do prevádzky ich uvedú po dodaní 78 zdieľaných bicyklov.


Ako informoval primátor Dubnice nad Váhom Peter Wolf, systém zdieľaných bicyklov je čoraz populárnejší v mnohých európskych, ale aj slovenských mestách. Dubnická samospráva chce taktiež ponúknuť obyvateľom alternatívnu a ekologickú formu dopravy.       

„Aj zavedenie systému zdieľaných bicyklov v meste je jedným z krokov, ktorým chceme Dubničanov a návštevníkov mesta motivovať k tomu, aby vymenili autá za bicykle. Okrem toho momentálne prebieha príprava verejného obstarávania, vďaka ktorému sa budeme môcť v budúcom roku prepraviť do mestskej časti Prejta po novej cyklotrase. Rovnako finalizujeme so zástupcami Cyklokoalície, o. z.,  plán trasovania a realizácie cyklotrás, ktoré by mali prepojiť jednotlivé časti mesta,“ uviedol Wolf.      

Ako dodal, cyklotrasy v meste prepoja sídlisko Pod hájom so železničnou stanicou a Kolonky od OD Tesco až po Rozptyl vrátane škôl a priemyselných parkov, ktoré sa v týchto lokalitách nachádzajú.       

Investícia na vybudovanie stojísk je viac ako 43.000 eur, financie na projekt získala samospráva z Integrovaného regionálneho operačného programu z dielne Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2019
Systém zdieľaných bicyklov ponúkne 120 bicyklov na 20 stanovištiach
Mesto Žilina spustí systém zdieľaných bicyklov pod značkou BikeKIA v piatok 29. marca na Námestí Andreja Hlinku. Žilinčania budú mať k dispozícii 120 bicyklov na 20 stanovištiach. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Barbora Zigová.
viac
27.05.2021
Dubnica získala na výstavbu cyklotrasy viac ako 824-tisíc eur
Nový cyklistický chodník s dĺžkou 2,9 km prepojí mesto Dubnica nad Váhom napojením zo Štúrovej ulice s mestskou časťou Prejta bezpečným aj atraktívnym spôsobom.
viac
08.07.2021
Po Prešove môžete jazdiť už aj na zdieľaných bicykloch
Mesto Prešov úspešne uviedlo do prevádzky zdieľané bicykle, ktoré prispejú k zvýšeniu mobility obyvateľov. Cieľom takzvaného bikesharingu je zároveň znížiť produkciu škodlivých emisií, zlepšiť kvalitu ovzdušia a podporiť Prešovčanov vo využívaní alternatívnych možností prepravy.
viac
06.06.2023
V Dubnici nad Váhom spustili do prevádzky systém zdieľaných bicyklov
Mesto Dubnica nad Váhom oficiálne spustilo od soboty (3. 6.) prevádzku systému zdieľaných bicyklov. Informovala o tom dubnická viceprimátorka Andrea Blajsková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %