Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
31.10.2023 05:25

V Dubnici energeticky zhodnotia kahance z cintorínov so zvyškami vosku


Ilustračná snímka (TASR)


Pri mestských cintorínoch v Dubnici nad Váhom pribudli na jeseň žlto-oranžové odpadové nádoby. Určené sú na plastové kahance obsahujúce zvyšky vosku. Informovala o tom dubnická viceprimátorka Andrea Blajsková.


"Snažíme sa byť zelenou samosprávou, chceme vytvárať obyvateľom podmienky na to, aby sami pomáhali životnému prostrediu. Aj keď možno niekto mávne rukou, že jeden zhodnotený plastový kahanec svet z klimatickej krízy nevytrhne, opak je pravdou. Každý by mal začať od seba," priblížila viceprimátorka.         

Nové nádoby zostanú pri mestských cintorínoch počas celého roka. Za normálnych okolností by sviečky so zvyškami vosku skončili na skládke odpadu, využitím nových odpadových nádob sa energeticky zhodnotia.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2021
Banskobystrická župa spravila odpočet pandémie, pýta sa, ako ďalej
Zástupcovia Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na dnešnej tlačovej konferencii zhrnuli župný boj s dvomi vlnami pandémie nového koronavírusu. BBSK patril od začiatku prvej vlny k tým k najaktívnejším, v mnohom suploval aj úlohu štátu. Teraz sa župa pýta, ako ďalej.
viac
23.08.2022
V Holíči zrevitalizujú Židovský cintorín, mesto získalo dotáciu z TTSK
Mesto Holíč zrevitalizuje priestory Židovského cintorína, ktorý sa nachádza na ulici Pod sýpkou.
viac
05.01.2024
Dubnica je ekologická, vianočné stromčeky neskončia na skládke
Mesto Dubnica nad Váhom dáva aj tentokrát do pozornosti bezplatný zber živých vianočných stromčekov, ktoré majú svoju prioritnú úlohu za sebou. Ich púť však nekončí – poputujú na biologické zhodnotenie.
viac
15.04.2024
Samospráva obstaráva kosenie trávnatých plôch v meste i na cintoríne
Samospráva Detvy obstaráva kosenie trávnatých plôch v meste i na cintoríne. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Ako pre TASR uviedol hovorca Detvy Milan Suja, odhadovaná suma zákazky pre mesto je 114.538 eur bez DPH. Pre cintorín to je 9848 eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %