Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
09.03.2021 12:35

V Čerešňovom sade pribudne mobiliár za takmer 100 000 eur


Snímka zdroj: (trencin.sk).


Nový mobiliár za 94 000 eur z eurofondov začala trenčianska radnica inštalovať popri novom chodníku okolo Čerešňového sadu v lesoparku Brezina.


Je súčasťou spoločného cezhraničného projektu mesta, Trenčianskeho samosprávneho kraja a moravského mesta Bučovice. Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, z Čerešňového sadu sa má stať priestor pre zmysluplné aktivity, ktoré by umožnili jeho dlhodobé využitie aj mimo turistickej sezóny.

„Vzniknú murované kruhové ohniská z prírodného opracovaného kameňa, odolného voči teplote. Súčasťou každého ohniska bude strieška na uskladnenie dreva. V Čerešňovom sade pribudne 26 lavičiek, pri každom ohnisku bude navyše stôl s dvoma lavičkami z prírodného agátového dreva. Z toho istého materiálu budú i relaxačné ležadlá,“ uviedla hovorkyňa.

V Čerešňovom sade podľa nej pribudnú aj obiehacie a balančné koly, balansový prvok so sedadlami, preliezačky, hojdacie siete a malé pódium na menšie kultúrne akcie.

„Samozrejmosťou budú informačné tabule, napríklad o histórii hradísk v lokalite dnešného lesoparku, o Čerešňovom sade a podobne. Chýbať nebudú stojany na bicykle, nové odpadkové koše i mobilné toalety,“ doplnila Ságová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2020
V Trenčíne zrekonštruujú za 470 000 eur nocľaháreň a nízkoprahové centrum
Trenčín získa nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 447 000 eur. Za tieto peniaze zrekonštruuje budovu na Nešporovej ulici, kde dnes sídli Nocľaháreň a Nízkoprahové denné centrum.
viac
19.01.2021
Mesto Prešov zrevitalizuje park Vlada Clementisa
Mesto Prešov plánuje v prvej polovici roka 2021 začať s revitalizáciou verejného priestranstva - parku medzi ul. Vlada Clementisa a Levočskou ulicou. Projekt je schválený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
19.08.2021
V Čerešňovom sade pribudnú oplotené výbehy pre psy
Mestská spoločnosť Správa majetku mesta Prievidza (SMMP) začala v tomto období s výstavbou oplotených výbehov pre psy na sídlisku Kopanice v Prievidzi. Samospráva projektom na ulici Nad terasami reaguje na požiadavky obyvateľov, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
07.11.2023
V lesoparku Brezina bude v utorok poľovačka na diviačiu zver
Trenčiansky lesopark Brezina bude v utorok (7. 11.) miestom poľovačky na diviaky na nepoľovnej ploche. Radnicu o tom podľa hovorkyne mesta Eriky Ságovej informovalo poľovnícke združenie Ostrý vrch v Soblahove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %