Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
08.07.2022 11:40

V Bardejove a vo Svidníku premávajú počas leta turistické vláčiky


Ilustračná snímka: (tasr).


Počas leta sa môžu deti i dospelí odviezť v okresoch Bardejov a Svidník turistickými vláčikmi. Jeden z nich premáva na okružnej trase Bardejov - Bardejovské Kúpele a druhý jazdí vo Svidníku na trase do Údolia smrti.


"Bardejovský Vláčik Dráčik zavezie turistov k najzaujímavejším a najnavštevovanejším miestam Bardejova a Bardejovských kúpeľov. Na ktorejkoľvek zastávke môžu cestujúci vystúpiť, pozrieť si krásy historického centra Bardejova či navštíviť zábavný park a neskôr nastúpiť na vláčik a pokračovať v jazde do Bardejovských kúpeľov," uviedol Radomír Jančošek, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Šariš – Bardejov s tým, že jazda trvá približne hodinu a denne by mal vláčik absolvovať sedem jázd.

Ako povedal, lístky sú celodenné, vystúpiť a nastúpiť môžu cestujúci na hociktorej zastávke. Počas jazdy sa pomocou audiosprievodcu dozvedia množstvo zaujímavostí o súčasnosti i minulosti Bardejova a Bardejovských Kúpeľov. "Zastávok je deväť, trasa sa začína na Radničnom námestí pri soche kata, v Bardejovských Kúpeľoch stojí aj pri letnom kúpalisku, skanzene a pod kolonádou," doplnil Jančošek.

Turistický vláčik vo Svidníku premáva vždy od stredy do nedele do konca leta. Trasa je Svidník - Údolie smrti a frekvencia je trikrát počas jedného dňa. Na trase je deväť zastávok. Počas jazdy sú cestujúcim podávané informácie o zaujímavostiach mesta a regiónu. Cestovné platí celý deň a je možné nastupovať a vystupovať na zastávkach na trase. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na webstránke mesta www.svidnik.sk, ako aj na profiloch na sociálnych sieťach.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.08.2018
Turistický vláčik bude voziť ľudí aj k Zoborskému kláštoru
Nitriansky turistický vláčik bude v septembri voziť pasažierov po novej trase. Mestskí poslanci odsúhlasili zmenu v jeho cestovnom poriadku, v rámci ktorej bude premávať aj k Zoborskému kláštoru.
viac
08.06.2020
Aj toto leto odvezie návštevníkov po krásach mesta Štiavnická Anča
K najznámejším a najnavštevovanejším pamiatkam v Banskej Štiavnici odvezie záujemcov aj tento rok turistický vláčik Štiavnická Anča. Jazdu vyhliadkovým turistickým vlakom si môžu návštevníci mesta užiť už aj počas júna.
viac
16.04.2022
Turistický vláčik Štiavnická Anča vyrazil počas sviatkov do mesta
Počas veľkonočných sviatkov vyrazil v sobotu do ulíc Banskej Štiavnice vyhliadkový turistický vláčik Štiavnická Anča. Premáva každú hodinu počas soboty a nedele. TASR o tom v sobotu informoval Milan Kabina, prevádzkovateľ vláčika.
viac
27.05.2022
Na trať sa opäť vráti Hanička, sezónu otvoria aj na Spišskom hrade
Pod Spišský hrad sa po zimnej prestávke opäť vráti na trať tradičný motorový vláčik Hanička. Letnú turistickú sezónu cez víkend slávnostne otvoria aj na Spišskom hrade.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %