Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
21.12.2023 09:55

Ustanovuje nové hranice chránených oblastí prirodzenej akumulácie vôd


Ilustračná snímka, zdroj: Voda-portal


Vláda ustanovuje nové hranice chránených oblastí prirodzenej akumulácie vôd (CHVO). Doterajšie ustanovenie sa tak ruší. Vyplýva to z nariadenia, ktoré v stredu schválila vláda.


"Vymedzenie CHVO podľa popisu v uvedených nariadeniach vlády Slovenskej socialistickej republiky v súčasnosti už nie je postačujúce," poukázalo ministerstvo životného prostredia. V nariadení sú hranice CHVO ustanovené s presnosťou na parcely katastrálnych území obcí.         

"Toto nariadenie vlády bude slúžiť ako podklad na zápis do katastra nehnuteľností. Spracovaný a spresnený priestorový údaj o CHVO vo vektorovej podobe, ktorý bude slúžiť ako jeden z podkladov pri vyhotovení zjednodušeného geometrického plánu, bude zverejnený na webovom sídle Ministerstva životného prostredia SR," priblížil rezort.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2018
Pokračovanie výstavby obchvatu Brezna je na dobrej ceste
Minister dopravy Arpád Érsek listom informoval primátora Brezna o pokračovaní v príprave prvého úseku druhej etapy obchvatu mesta. Zabezpečené sú už všetky stupne projektovej dokumentácie.
viac
18.03.2020
Voľný cezhraničný pohyb pre Slovákov v Maďarsku
Ministerka vnútra SR Denisa Saková sa dohodla s Ministrom vnútra Maďarskej republiky Sándorom Pintérom na voľnom cezhraničnom pohybe občanov Slovenskej republiky, ktorí bývajú alebo pracujú na území Maďarskej republiky najviac do 30 kilometrov od svojich hraníc.
viac
07.04.2020
Zoznam vládnych opatrení prijatých na obdobie Veľkej noci
Voľný pohyb osôb bude obmedzený od 8. do 13. apríla 2020, teda počas veľkonočných sviatkov. V rámci návrhu na rozšírenie opatrení núdzového stavu podľa zákona o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu o tom vláda rozhodla na pondelkovom rokovaní.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %