Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
26.08.2021 04:35

U ministra riešili aktuálne témy v sociálnej oblasti


Snímka zdroj: (ZMOS).


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger sa spolu s Boženou Kováčovou, predsedníčkou Sekcie sociálnych vecí a marginalizovaných komunít ZMOS a starostkou obce Jánová Lehota, zúčastnili pracovného stretnutia na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR.


Na rokovaní sa venovala pozornosť viacerým aktuálnym témam v sociálnej oblasti. Stretnutie viedol šéf rezortu Milan Krajniak. 

„Neverejní poskytovatelia sociálnych služieb chcú, aby sa čiastka za obyvateľov jednotlivých obcí a miest platila bez toho, aby sme vedeli, kam financie smerujú. To je naša najväčšia výhrada – potrebujeme vedieť, ako je s finančnými prostriedkami naložené, či sú adresné,“ zdôraznil predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. 

Minister Milan Krajniak dal v stredu 25. augusta 2021 zástupcom ZMOS za pravdu v tom, že túto problematiku treba odkomunikovať. Dohodli sa na ďalších stretnutiach v rámci Sekcie sociálnych vecí a marginalizovaných komunít ZMOS. 

„Máme ešte rozpracované nástroje zamestnanosti. Pána ministra sme požiadali, aby tie paragrafy, ktoré zabezpečujú zamestnanosť v mestách a v obciach, boli opäť uvedené do praxe. Zhoda je v tom, že sa bude na tom pracovať - možno v zmenených intenciách ale tak, aby sa dostali do praxe,“ priblížil Branislav Tréger. 

Na stretnutí hovorili aj o problematike vyňatia detí z rodinného prostredia. Minister predstaviteľov ZMOS požiadal o participáciu na tom, aby deti boli z rodinného prostredia vyňaté a umiestňované v príslušných zariadeniach len po dôkladnom zvážení. Dohodnutý bol ďalší postup v tejto oblasti.

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2020
Rozšírené funkcie modelu sociálnych služieb v informačnom systéme
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, nasadilo do Jednotného informačného prostriedku hospodárskej mobilizácie (EPSIS ® JISHM) nové evidenčné funkcionality v moduloch sociálnych služieb.
viac
26.11.2020
Ministerstvo bude spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy
Ministerstvo financií (MF) SR bude veľmi intenzívne spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy.
viac
04.06.2021
Premiér: So zástupcami samospráv sme sa dohodli na kvartálnych stretnutiach
Premiér Eduard Heger sa dohodol so zástupcami samospráv, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS), Úniou miest Slovenska (ÚMS) a združením samosprávnych krajov SK8, na pravidelných kvartálnych stretnutiach.
viac
07.06.2021
Predseda ZMOS navštívil zástupcov kysuckých samospráv
Spoločné rokovanie Združenia miest a obcí Kysúc (ZMOK) sa v piatok 4. júna 2021 uskutočnilo v obci Zákopčie (okres Čadca). Zástupcovia samosprávy z Kysúc hovorili o viacerých aktuálnych témach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %