Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
14.11.2022 07:45

TTSK pokračuje v rozvoji občianskej spoločnosti, vytvorí infobody v okresoch


Predseda TTSK Jozef Viskupič.


V rámci rozvoja občianskej spoločnosti vytvorí Trnavský samosprávny kraj (TTSK) informačné body vo všetkých okresoch kraja. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.


Krajská inovačná rozvojová agentúra (KIRA) uzatvorila memorandum o spolupráci s ôsmimi občianskymi združeniami. "Aktívnym ľuďom a organizáciám vytvárame priestor a stabilné zázemie na realizáciu projektov v prospech rozvoja kraja. V tejto súvislosti poskytujeme široké spektrum dotácií a nedávno sme zorganizovali prvú výročnú konferenciu. V nastavenom trende pokračujeme a začíname ďalšiu užitočnú spoluprácu. So zástupcami občianskych združení vytvoríme osem 'Infobodiek'. Budeme v nich poskytovať informácie a rady, ako sa aktívne zapojiť do života v kraji, ako založiť občianske združenie alebo ako pripraviť kvalitnú projektovú žiadosť," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Body sa budú nachádzať vo všetkých siedmich okresných mestách a v Seredi. "Pokračujeme v úsilí zefektívniť komunikáciu samosprávy a neziskového sektora. Zameriavame sa na prehĺbenie vzájomného pochopenia problémov a potrieb, ako aj na sieťovanie neziskových organizácií a občianskych združení naprieč celým Trnavským krajom. V 'Infobodkách' bude tiež priestor na prepájanie aktívnych ľudí a sprostredkovávanie dobrovoľníckych príležitostí," doplnil zástupca riaditeľa KIRA Marek Krnáč.

"Cieľom projektu je naštartovanie spolupráce neziskových a občianskych združení. Náplňou práce bude aj organizácia výročného stretnutia neziskových organizácií a občianskych združení (OZ) z daného okresu, zdieľanie príkladov dobrej praxe, komunikácia s úradom TTSK a ďalšie aktivity na zlepšenie postavenia tretieho sektora," informovala Miroslava Sabová Dudášová z KC Priestor v Seredi, ktoré bude zastrešovať jeden z bodov.

Ďalšími participujúcimi organizáciami sú Reuse Centrum Baterkáreň Trnava, OZ Hanza Galanta, Senica 2.0, ETC Skalica, OZ Komunita Dunajská Streda, OZ Myška Piešťany a OZ Čas pre rodinu Hlohovec.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2018
Zamestnancom sociálnych zariadení v Trnavskom kraji zvýšili mzdy
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil od druhého polroka tohto roku na zvýšenie platov zamestnancov zariadení sociálnych služieb sumu vyše milióna eur. Ďalší milión eur uvoľnil ku koncu roka aj na jednorazovú odmenu pre týchto pracovníkov.
viac
13.02.2020
Rok slovenského divadla v Divadle Jána Palárika bude venovaný ochotníkom
Divadlo Jána Palárika sa pri príležitosti Roku slovenského divadla rozhodlo vytvoriť nové programové a nadstavbové cykly s cieľom vybudovať stabilný inšpiratívny most medzi ochotníckym a profesionálnym divadelným remeslom.
viac
31.10.2020
Poďakovanie, podpora a prosba pred víkendom
Trnavský samosprávny kraj poskytuje súčinnosť pri celoplošnom testovaní obyvateľstva na ochorenie COVID-19, ktoré je organizované predovšetkým Ministerstvom obrany SR, Ministerstvom zdravotníctva SR, okresnými úradmi a obcami a mestami.
viac
19.09.2022
TTSK zorganizoval prvú konferenciu o občianskej spoločnosti
Prvý ročník konferencie Spolu tvoríme kraj sa venoval témam spojeným s rozvojom občianskej spoločnosti a participácie verejnosti na tvorbe verejných politík v Trnavskom kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %