Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
30.11.2022 03:20

TSK zrekonštruoval za 473 000 eur vstupy do troch krajských nemocníc


Ilustračná snímka.


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zmodernizoval za 473 000 eur vstupy do troch nemocníc vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Informovala o tom vedúca odboru investícií a vnútornej prevádzky Úradu TSK Beáta Tichá.


V krajských nemocniciach v Bojniciach, Považskej Bystrici a Myjave sa stavebné práce na obnove vstupov začali v lete. Ich cieľom bolo zrekonštruovať práve vstupy do budov či areálu nemocníc.

"Okrem samotných vstupov bolo upravené aj ich okolie. Zrekonštruovali sa prístupové chodníky, odstránil sa reklamný a informačný smog. Pribudlo aj LED osvetlenie či svetelné označenie – písmeno H. Do rekonštrukcie vstupov všetkých troch nemocníc investoval kraj zo svojho rozpočtu viac ako 473 000 eur s DPH," uviedla Tichá.

V bojnickej nemocnici sa podľa nej rekonštrukcia týkala hlavného vstupu do areálu, v najmenšej krajskej nemocnici v Myjave bola zmodernizovaná budova vrátnice a vstup. V prípade považskobystrickej nemocnice sa stavebné úpravy realizovali na hlavnom vstupe, vstupoch pri detskej poliklinike, k ortopédii, k detskej pohotovosti a na zadnom vstupe oproti dialýze.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.08.2020
TSK ukončil práce na rekonštrukcii Južného opevnenia Trenčianskeho hradu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ukončil práce na rekonštrukcii Južného opevnenia Trenčianskeho hradu. Po vydaní kolaudačného rozhodnutia tak TSK verejnosti sprístupní ďalších 7000 štvorcových metrov hradného areálu.
viac
08.03.2022
Rozsiahla rekonštrukcia župnej školy za viac ako milión eur napreduje
Žiaci Strednej odbornej školy Jána Antonína Baťu v Partizánskom, ale aj široká verejnosť, budú môcť využívať vynovené priestory kuchyne i jedálne už tento rok. Súčasťou veľkej investície je aj rekonštrukcia spoločenských priestorov školy.
viac
13.06.2022
TSK rekonštruuje časť cesty z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom
Do konca júla by mala byť ukončená rekonštrukcia cesty II/581 z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom. Opravou prechádza úsek v celkovej dĺžke viac ako 4,6 kilometra v katastrálnych územiach Myjava a Hrašné.
viac
01.02.2023
TSK spustil petíciu za preradenie dvoch nemocníc v kraji do vyššej úrovne
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) nesúhlasí s pripravovanou kategorizáciou nemocníc z dielne rezortu zdravotníctva a žiada zaradiť Nemocnicu s poliklinikou (NsP) Myjava a Nemocnicu na okraji mesta v Partizánskom do druhej úrovne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %