Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
13.09.2021 09:45

Tretí ročník Cyklovýzvy prilákal viac ako stovku cyklistov


Snímka: Michal Paška


V ideálnom počasí so štartom a cieľom na Lubyho lúke v Liptovskom Hrádku sa uskutočnil tretí ročník Cyklovýzvy. Účastníkov privítal primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger, ktorý aj absolvoval trať jednej z troch kategórii.


 O 9. hod. štartovala kategória dospelých (18+), o pätnásť minút neskôr ju nasledovali seniori (60+) a rodiny s deťmi začali jazdiť o 9,30 hod.

„Rovnako ako v minulosti, ani tentoraz naše podujatie, ktoré sme pripravili s podporou Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov, nemalo súťažný charakter. Chceli sme, aby si v peknom prostredí príjemne zašportovali všetky kategórie, čo sa nám, myslím, podarilo. Milo nás prekvapila účasť a potešilo aj počasie, ktoré bolo ideálne. Najdlhšiu trasu sme, pochopiteľne, pripravili pre dospelácku kategóriu. Nešlo však o dosiahnutý čas, ale o to, aby si všetky vekové kategórie zašportovali,“ vysvetlila Michaela Záhradníková, vedúca odboru kultúry Mestského úradu v Liptovskom Hrádku.

V symbolickom cieli na Lubyho lúke bolo v sobotu 11. septembra 2021 pre každého cyklistu pripravené malé občerstvenie a darčekový predmet. Samozrejmosťou bol aj sprievodný program určený aj pre tých, ktorí nestrávili čas jazdou na bicykli.

O hudobnú produkciu sa postaral DJ Vlado Handrk, po ktorom pódium patrilo koncertu country rockovej skupiny C-R band. Školu pohybu predstavili zástupcovia občianskeho združenia ŠK Sokol a o symbolickú bodku sa postaral pesničkár Janko Svetlan Majerčík.

 

Autor: Michal Paška


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2016
Bicykluje srdcom a motivuje silou
Správca nadácie TA3 Peter Káčer sa už po tretíkrát pripravuje na charitatívnu jazdu bicyklom po Slovensku.
viac
06.09.2021
Mesto pripravuje podujatie Cyklovýzva 2021 Liptovský Hrádok
Rovnako ako v minulom roku, aj teraz pripravili okruhy pre tri vekové kategórie, ktoré budú mať štart aj cieľ na Lubyho lúke pri hrade a kaštieli v Liptovskom Hrádku.
viac
31.08.2023
Na Fiľakovskom hrade opäť ožije história počas XXIII. ročníka hradných hier
Na fiľakovskom hradnom nádvorí bude 2. septembra vládnuť historická atmosféra. XXIII. ročník Fiľakovských hradných hier prinesie každodenný život, autentickú kultúru i tradície obdobia, kedy hrad zastával významnú vojenskú a strategickú funkciu
viac
05.09.2023
V Gazdovskom dvore sa uskutoční 14. ročník podujatia Dni sliviek
Gazdovský dvor v myjavskej mestskej časti Turá Lúka sa v sobotu 9. septembra stane dejiskom podujatia nazvaného Dni sliviek. TASR o tom informovala Eva Čmelová z Centra tradičnej kultúry v Myjave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %