Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
24.07.2016 12:48

Bicykluje srdcom a motivuje silou


Správca nadácie TA3 Peter Káčer.


Správca nadácie TA3 Peter Káčer sa už po tretíkrát pripravuje na charitatívnu jazdu bicyklom po Slovensku.


S partiou nadšencov a svojím trojkolesovým bicyklom na prelome letných prázdnin navštívi niekoľko regiónov východného Slovenska. Pripravovaný ročník podujatia je nový nielen tým, že minuloročná trasa „TA3 – Tatry“ bola zmenená na „Tatry – Tatry“, čo je jazda hlavne po východe Slovenska, ale aj spoluprácou so Združením miest a obcí Slovenska.

„Na novú trasu som sa pripravoval celý rok. Nešlo iba o kondičné tréningy, ale aj vytypovanie nových úsekov, no aj miest, ktoré chceme s cyklotúrou navštíviť,“ hovorí o zámere Peter Káčer. Podľa jeho slov je pripravených 7 zastávok, ktoré budú aj prezentáciou jedinečností východného Slovenska. „Tohtoročnú púť začneme 1. augusta v Štrbskom Plese, odkiaľ pôjdeme do Starej Ľubovne. Ďalší deň navštívime Bardejov. Potom nás bude čakať trasa Svidník – Medzilaborce. Odtiaľ máme naplánovanú cestu zo Sniny do Michaloviec. V piatok 5. augusta sa budeme tešiť na návštevu obcí na trase z Nižnej Myšle do Kapušian. V Prešove bude štartovať etapa smerom do Levoče a následne 7. augusta ukončíme turné cestou z Popradu späť na Štrbské Pleso. Bude to náročné, ale verím, že aj radostné,“ približuje trasu správca nadácie.

Podľa predsedu Združenia miest a obcí Slovenska Michala Sýkoru je dobré, že Združenie miest a obcí Slovenska spolupracuje na aktuálnom ročníku charitatívnej cyklotúry. „Petra Káčera si veľmi vážim za jeho neuveriteľnú silu a pokoru, ktorú doposiaľ preukázal, pretože je obdivuhodné, ako človek odkázaný od pomoci iných vie a chce pomáhať ďalším ľuďom. Budem veľmi rád, keď mestá a obce, ktoré v priebehu týždňa navštívi, privítajú jeho, ale aj celý pelotón svojou srdečnosťou a ešte väčšiu radosť budem mať z každého, kto svojou darcovskou esemeskou pomôže tým, ku ktorým osud nebol taký štedrý ako k nám ostatným,“ apeluje Michal Sýkora.

Združenie miest a obcí Slovenska podporuje toto už tradičné podujatie „Káčer na bicykli“, ktoré považuje za príležitosť pomôcť odkázaným ľuďom a zároveň za možnosť jedinečnej prezentácie krás našich regiónov.

V poradí tretí ročník charitatívneho podujatia „Káčer na bicykli“ sa uskutoční v dňoch 1. – 7. augusta 2016. O trase aj zastávkach pelotónu budeme informovať na web stránkach ZMOS a Obecných novín a tiež v printovom vydaní dvojtýždenníka.

Autor: Michal Kaliňák


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2017
Takmer 250 kilometrov pomoci
V poradí 4. ročník charitatívnej cyklojazdy po Slovensku „Káčer na bicykli 2017“ sa blíži. Podujatie sa uskutoční v dňoch 25. júna – 1. júla 2017. Počas siedmich etáp prejde 245 kilometrov, ktoré budú o pomoci iným, no aj prezentácii navštívených samospráv.
viac
06.06.2020
7. ročník Káčera na bicykli bude špeciálny
Na prelome júna a júla sa správca Nadácie TA3 Peter Káčer opäť vyberie na svojom špeciálne upravenom bicykli po Slovensku, aby pomáhal a motivoval k pomoci aj iných.
viac
13.01.2021
Tretí ročník participatívneho rozpočtu hodnotí samospráva ako úspešný
Minuloročný tretí ročník participatívneho rozpočtu v Prievidzi hodnotí miestna samospráva ako úspešný. Život v meste pomohlo zlepšiť osem občianskych projektov, ktoré prispejú k lepšiemu vzdelávaniu či sociálnej pomoci. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
01.03.2021
Štartuje nová sezóna Trnavského bikesharingu
Od pondelka 1. marca začína v Trnave tretia sezóna Trnavského bikesharingu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %