Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
10.11.2021 08:45

Trenčianska radnica vyjde v ústrety majiteľom terás


Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Trenčín umožní prevádzkarom letných terás pokračovať v podnikaní aj v zimnom období. Umiestnenie zimných terás schválil Krajský pamiatkový úrad v Trenčíne.


Ako informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová, trenčianska radnica chce aj pri zimných terasách postupovať tak ako v ostatnom období počas pandémie nového koronavírusu.

„Prevádzkarom plánujeme odpustiť poplatok za záber verejného priestranstva. Mesto ich tak chce podporiť v ťažkom období. Ústretové je i voči všetkým štyrom prevádzkarom celoročných terás. Tí budú platiť len polovičný nájom,“ doplnila hovorkyňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2018
R. Rybníček: Rekonštrukcia námestia je najväčším zásahom od 12. storočia
"Veríme, že tak, ako bolo Mierové námestie kedysi centrom verejného života, miestom korzovania a spoločných stretnutí, bude to tak i po jeho komplexnej obnove," povedal primátor Trenčína Richard Rybníček.
viac
15.06.2019
Kúpalisko je pripravené otvoriť svoje brány v sobotu 16. júna
Podmienkou je priaznivé počasie. Ak bude aktuálna predpoveď počasia na sobotu 16. júna platiť, sú na letnom kúpalisku o 10.00 h vítaní prví návštevníci v tejto sezóne. Vstupné zostáva nezmenené, otváracie hodiny budú upravené podľa želania viacerých návštevníkov z minulého leta.
viac
10.11.2020
Terasy v historickom centre B. Bystrice môžu byť otvorené
Terasy reštaurácií a kaviarní v historickom centre Banskej Bystrice môžu byť otvorené počas celého zimného obdobia, a to pri zachovaní zníženého nájmu o 80 percent. Odsúhlasili to v utorok banskobystrickí mestskí poslanci.
viac
22.05.2021
Toto ste o Južnom opevnení Trenčianskeho hradu určite nevedeli
Do slávnostného otvorenia zrekonštruovaného Južného opevnenia na Trenčianskom hrade zostáva presne týždeň. Priblížime si zopár nie úplne známych faktov, ktoré sa týkajú práve tejto časti hradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %