Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
12.08.2021 07:45

Stará Ľubovňa realizuje alebo ukončila viac ako 20 investičných akcií


Na archívnej snímke centrum mesta Stará Ľubovňa. Snímka zdroj: (tasr).


Viac ako 20 investičných akcií v rôznych oblastiach realizuje alebo ukončilo mesto Stará Ľubovňa v tomto roku.


Ako radnica informuje na svojej webstránke, zlepší sa tým cestná infraštruktúra, pribudnú nové chodníky, cyklotrasy, možnosti trávenia voľného času a pribudnú aj projekty zlepšujúce životné prostredie v meste.

Rekonštrukciou prešiel Dom ľubovnianskeho mešťana, ktorý je sídlom informačného centra, ako aj muzeálnou expozíciou meštianskeho bývania v historickom centre. Práce, ktoré zrealizovala miestna spoločnosť, zahŕňali inštaláciu ústredného vykurovania s novým zdrojom tepla, vykurovacími telesami, potrubnými rozvodmi a ostatnými zariadeniami pre uvedený objekt. Súčasťou projektu bol aj rozvod studenej vody s pripojením na verejný vodovod. Celková cena diela dosiahla čiastku 16 750,04 eura.

„Lokality, kde ihriská dlhodobo absentovali, boli na ulici Levočskej a na Ulici 17. novembra. Deti z Ulice 17. novembra tak boli vypočuté v rámci ich originálneho listu, ktorý adresovali minulý rok primátorovi mesta. Realizátorom výstavby ihrísk sa stala firma, ktorá vyhrala verejné obstarávanie v sume 11 433,44 eura,” informuje mesto.

Napriek dokončeniu protipovodňovej hrádze na Popradskej ulici koncom roku 2015 stále dochádzalo podľa radnice pri zvýšenej hladine rieky, najmä po niekoľkodňových dažďoch k zaplavovaniu miestnej komunikácie a ohrozovaniu priľahlých nehnuteľností cez šachtu dažďovej kanalizácie.

„Problém sa podarilo odstrániť osadením takzvanej spätnej klapky. Mala by chrániť dažďovú kanalizáciu v prípade, že sa zdvihne hladina rieky natoľko, že sa do nej dostane voda z Popradu. Celkový náklad na jej osadenie predstavoval sumu 2250 eur. Práce pri jej osadzovaní zabezpečovalo mesto v spolupráci so Slovenským vodohospodárskym podnikom,” uvádza radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Minister vnútra absolvoval pracovnú cestu v Prešovskom kraji
Minister vnútra Roman Mikulec absolvoval 2. októbra 2020 pracovnú cestu v Starej Ľubovni a Kežmarku.
viac
09.03.2021
Na Ľubovnianskom hrade zrekonštruujú severovýchodnú hradbu a nádvorie
Odstránenie havarijného stavu a záchrana severovýchodnej hradby i tretieho nádvoria. To je hlavným cieľom blížiacej sa rekonštrukcie na Ľubovnianskom hrade.
viac
30.04.2021
Bratislava prerozdelí na športovú infraštruktúru 600 000 eur
Mesto Bratislava prerozdelí 600 000 eur na podporu investícií do športovej infraštruktúry. Dotácie získa 18 projektov, v ktorých sa napríklad počíta s výstavbu či rekonštrukciu športových areálov, workoutu i pumptrackových dráh. Rozhodlo o tom vo štvrtok bratislavské mestské zastupiteľstvo.
viac
07.02.2022
Stará Ľubovňa sa projekčne pripravuje na ďalšie cyklotrasy
Sieť cyklotrás sa v Starej Ľubovni postupne rozširuje. Po tom, čo už je okresné mesto spojené chodníkom so susednými obcami Hniezdne a Chmeľnica, tamojšia radnica projekčne pripravuje ďalšie trasy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %