Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
27.10.2023 11:00

Správca zálohovania zväčšil skladové kapacity v triediacom centre v Kočovciach


Ilustračná snímka (TASR)


Správca zálohového systému zväčšil skladové kapacity v triediacom centre v Kočovciach. Priestory sa rozšírili o približne 4000 štvorcových metrov. Vďaka tomu sa zefektívni pohyb materiálu smerom z medziskladov do triediaceho centra a to zároveň naplní funkciu ďalšieho medziskladu.


 TASR o tom informovala marketingová manažérka správcu Monika Farka. Vyzbierané obaly prepraví správca cez medzisklady do triediaceho centra, kde je kapacita spracovania 29.000 ton plastových a 9000 ton kovových obalov za rok. "Vďaka kombinácii medziskladov a strategicky zvoleného miesta pre triediace centrum sa dosahuje optimalizácia prepravných trás a zabezpečuje sa tak flexibilný, efektívny a ekologický prevoz vyzbieraných zálohovaných obalov z odberných miest," povedal riaditeľ logistiky Správcu zálohového systému Ján Franek.         

Tento krok podľa neho prinesie úsporu takmer 55.000 kilometrov a tiež redukciu produkovaných emisií. Franek podotkol, že väčšia kapacita skladu pomôže správcovi lepšie zvládať hlavne sezónne obdobie, pretože dokáže absorbovať zvýšený objem materiálu.         

Zväčšenie skladovacích kapacít je jedným z mnohých krokov, ktoré správca plánuje v rámci zefektívnenia svojich procesov. "Otvorenie nového skladu v rámci triediaceho centra nám umožnilo zefektívniť materiálový tok vo výrobe a flexibilne reagovať na zvýšené objemy vyzbieraných obalov," uviedol prevádzkový riaditeľ Správcu zálohového systému František Mažerik.         

V tomto roku sa vyzbieralo viac ako 900 miliónov zálohovaných obalov. Od spustenia zálohovania na Slovensku sa vrátilo do systému už viac ako 1,7 miliardy fliaš a plechoviek. Cieľom zálohového systému je, aby sa vracalo 90 percent a viac nápojových obalov do roku 2025. Miera návratnosti vychádzajúca z dát za tento rok presahuje túto úroveň.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.03.2020
MŽP ešte nevybralo správcu zálohového systému jednorazových obalov
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR ešte nevybralo správcu zálohového systému jednorazových obalov na nápoje. Potvrdil to Michal Cákoci z odboru komunikácie MŽP.
viac
25.11.2020
Triediace centrum zálohového systému PET fliaš by dalo prácu asi 150 ľuďom
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) podporuje iniciatívu spracovateľa PET fliaš na vznik triediaceho centra zálohového systému v Banskej Bystrici.
viac
12.11.2022
Na Slovensku sa vyzbieralo vyše 692 miliónov zálohovaných obalov
K piatku 11. novembra 2022 sa na Slovensku vyzbieralo vyše 692 miliónov kusov zálohovaných PET fliaš a plechoviek. Správca zálohovania o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
23.11.2022
Za desať mesiacov sa vrátilo 70 percent zálohovaných nápojových obalov
Zálohovanie nápojových obalov dosiahlo za desať mesiacov 70-percetnú návratnosť. Aktuálne je registrovaných takmer 3000 odberných miest. Informovala o tom riaditeľka pre vonkajšie vzťahy a komunikáciu Správcu zálohového systému Lucia Morvai.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %