Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
08.03.2024 01:05

Správa TANAP-u pripravuje pracovnú skupinu pre manažment medveďa hnedého


Ilustračná snímka (TASR)


Správa Tatranského národného parku pripravuje novú pracovnú skupinu pre krízový manažment medveďa hnedého. V tejto súvislosti sa v Tatranskej Lomnici konalo pracovné stretnutie tatranských ochranárov s predstaviteľmi samospráv, okresných úradov, včelárov či chovateľov hospodárskych zvierat.


 Informovala o tom Správa TANAP-u na sociálnej sieti s tým, že viedli diskusiu najmä o tom, čo by mal priniesť Manuál pre ochranný odstrel medveďa hnedého v SR z dielne Ministerstva životného prostredia SR v praxi.         

Pracovná skupina by mala vytypovať problémové lokality a koordinovať jednotlivých aktérov pri napĺňaní manuálu. "Ten určuje postupy pri riešení nebezpečných situácií spojených s priamymi alebo nepriamymi rizikami v súvislosti s ohrozením majetku, zdravia a života ľudí pri výskyte medveďa hnedého v intraviláne miest a obcí," uviedla Správa TANAP-u.         

Zástupcovia zásahového tímu pre medveďa hnedého, ktorý pôsobí pod gesciou Štátnej ochrany prírody SR, zároveň oboznámili poľovných hospodárov s detailmi uplatňovania tohto dokumentu v praxi.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2020
Medveď spôsobil vlani škody na rastlinnej výrobe vo výške 56 098 eur
Minulý rok spôsobil medveď hnedý škody na rastlinnej výrobe v sume 56 098 eur. Škody na ovciach a kozách boli vo výške 5303 eur. Povedal to Marián Hletko zo Zásahového tímu pre medveďa hnedého zo Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR.
viac
09.07.2022
Na riešenie situácie s medveďom sa má zriadiť pracovná skupina
Na riešenie situácie s medveďom sa má do 31. júla zriadiť pracovná skupina. Zložená by mala byť z odborníkov z oblasti ochrany prírody, lesníctva, poľnohospodárstva, zástupcov samospráv a pôdohospodárskeho výboru.
viac
17.10.2022
Z viac ako 1,5 tony nazbieraných jedľových šišiek vypestujú ďalšie stromy
Celkovo 1642 kilogramov jedľových šišiek nazbierali túto jeseň zberači v troch lokalitách, informuje o tom Správa Tatranského národného parku (TANAP) na svojej webovej stránke. Vypestujú z nich ďalšie stromy.
viac
01.12.2023
Uskutočnilo sa 10. zasadnutie pracovnej skupiny D3
Na pôde úradu Žilinského samosprávneho kraja sa vo štvrtok, 30. novembra 2023, uskutočnilo 10. zasadnutie pracovnej skupiny na riešenie prípravy a výstavby investičného projektu D3 za účasti nového ministra dopravy SR Jozefa Ráža a štátneho tajomníka ministerstva dopravy Igora Chomu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %