Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
31.07.2023 10:35

Spišská Belá začala s rekonštrukciou miestnych komunikácií za takmer 200 000 eur


Snímka zdroj: (Mesto Spišská Belá).


S rekonštrukciou miestnych komunikácií na uliciach Družstevnej, Kúpeľnej, Záhradnej a Hviezdoslavovej začalo v uplynulých dňoch mesto Spišská Belá.


Zhotoviteľom prác je víťaz verejného obstarávania Pavel Bachleda - Bapas a zazmluvnená výška investície je 199 151 eur. Termín ukončenia prác je osem týždňov. Mesto o tom informuje na svojej webstránke.

Práce budú pozostávať z odfrézovania pôvodných asfaltov, rekonštrukcie poškodených podkladných vrstiev ciest, rekonštrukcie poškodených cestných obrubníkov a kladenia nových asfaltových povrchov.

"Rekonštrukciou miestnych komunikácií sa zlepší nielen vizuálny charakter mesta, ale i kvalita miestnej infraštruktúry, čo bude mať za následok zvýšenie bezpečnosti života obyvateľov i návštevníkov mesta," uvádza radnica.

S rekonštrukciou bude na uliciach zvýšená prašnosť, hlučnosť a čiastočne obmedzená doprava. Mesto preto žiada obyvateľov mesta o pochopenie a trpezlivosť.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.11.2017
V miestnych lesoch chcú z európskych peňazí opraviť niekoľko ciest
V lesoch v okolí Spišskej Belej plánujú za peniaze z európskych fondov opraviť niekoľko lesných ciest.
viac
18.09.2020
Mesto z rezervného fondu kúpi nové zastávky a opraví cestu na Chotár
Mesto Nová Baňa zrekonštruuje miestne komunikácie v časti Chotár, vybuduje ďalšie autobusové prístrešky a vzniknúť môže aj nová ferrata. Návrh investícií takmer za 80 000 eur schválili poslanci na stredajšom (16. 9.) mestskom zastupiteľstve.
viac
14.10.2020
Mesto Svidník pokračuje v rekonštrukcii miestnych komunikácií a chodníkov
Mesto Svidník začalo ďalšiu fázu rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov. Celkovo preinvestuje viac ako 117 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.
viac
11.09.2021
V Šali sa začala rekonštrukcia ciest za vyše dva milióny eur
V Šali sa v týchto dňoch naplno rozbehla rozsiahla rekonštrukcia komunikácií. Stavebné práce v hodnote takmer 2,3 milióna eur sa postupne dotknú viacerých ulíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %