Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
20.03.2021 03:55

SZC predložil do EIA projekt Národného cyklistického centra v Orechovej Potôni


Ilustračná snímka, zdroj: samoríncan.sk


Slovenský cyklistický zväz v piatok predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA) projekt Národného cyklistického centra (NCC) v Orechovej Potôni.


Projekt mal byť pôvodne financovaný zo štátnych peňazí, na konci februára však vláda rozhodla o stopnutí alokácie vo výške 29 miliónov eur a zrušení vládneho uznesenia z marca 2019. Odôvodnila to pochybnosťami o udržateľnosti projektu.       

V predloženom projekte do EIA sú náklady odhadované na vyše 24 miliónov eur. NCC má predstavovať multicyklistický komplex, zahŕňajúci podmienky pre celosezónne prevádzkovanie všetkých odvetví cyklistiky. Jeho súčasťou má byť aj zastrešený velodróm, ktorý na Slovensku chýba, ubytovacie priestory pre športovcov a regeneračno- rehabilitačné zázemie.       

"Idea NCC je vytvoriť komplex pre plnohodnotnú tréningovú činnosť a zároveň priestor pre organizovanie podujatí domácich, ale aj medzinárodných športových podujatí najvyššieho rangu,“ uviedli predkladatelia.       

Upozorňujú zároveň, že lokalita je práve na takúto investičnú činnosť vhodná, poukazujú tiež na výborné dopravné napojenie miesta v blízkosti rýchlostnej cesty D4/R7. Predstavitelia SZC i preto argumentovali, že centrum by mohli využívať aj okolité krajiny, ktoré taktiež nemajú dokončené cyklistické zázemie, čo by zabezpečilo rentabilnosť projektu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Biskupstvo chce otvoriť objekt služieb pre turistov tesne pred Vianocami
Nový objekt služieb pre turistov na Nitrianskom hrade by mal byť otvorený tesne pred tohtoročnými Vianocami. Podľa hovorcu Biskupstva Nitra Miroslava Lyka je objekt skolaudovaný, stále však chýba časť gastro technológie. Práve to je dôvodom, prečo sa otvorenie objektu služieb posunulo o pol roka.
viac
21.10.2020
Namiesto Národného tenisového centra má v Košiciach vyrásť tréningové centrum
Namiesto Národného tenisového centra s medzinárodným významom má na Popradskej ulici v Košiciach vyrásť Národné tréningové centrum mestského a regionálneho významu bez hľadiska.
viac
30.11.2020
Na Slovensku vzniklo Národné superpočítačové centrum
Na Slovensku vzniklo v druhej polovici novembra Národné superpočítačové centrum. Zastrešovať bude HPC (High Performance Computing) aktivity vrátane posilňovania týchto kompetencií v úzkej spolupráci s Národným kompetenčným centrom pre HPC.
viac
16.07.2021
Vzniká Národné kompetenčné centrum pre sociálne inovácie
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny ako gestor čerpania financií z Európskeho sociálneho fondu (ESF) spúšťa projekt pre založenie Kompetenčných centier pre sociálne inovácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %