Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
23.12.2019 01:05

SAŽP vyhlásila tender na dodávku plynových kotlov


Slovenská agentúra životného prostredia - logo


Slovenská agentúra životného prostredia vyhlásila verejné obstarávanie na dodávku plynových kotlov v rámci dotačného programu. Výzva súvisí s kotlíkovou dotáciou, ktorú vyhlásilo Ministerstvo životného prostredia SR.


Odhadovaná suma je 30 868 542 eur bez DPH. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).       

Predmetom zákazky je dodávka kondenzačných kotlov spolu s ich inštaláciou do domácností. Cieľom je vymeniť v domácnostiach zastarané spaľovacie kotle na tuhé palivo za nízkoemisné plynové kotle, uvádza sa vo vestníku. Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 24. januára 2020. Obstarávanie sa týka projektu financovaného z fondov Európskej únie.       

Prvú etapu kotlíkovej dotácie vyhlásilo MŽP v októbri. V tejto etape môžu požiadať o dotáciu vyššie územné celky (VÚC) alebo štátne rozpočtové organizácie z oblasti tvorby a ochrany životného prostredia.       

Občan sa bude musieť preukázať, že používal kotol na tuhé palivo a v najlepšom prípade ho zlikvidoval. Na jednu domácnosť bude poskytnutý príspevok 3000 eur. Výmena kotlov súvisí so zlepšením kvality ovzdušia.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
SAŽP vyhlásila ďalší ročník súťaže ProEnviro pre škôlkarov i študentov
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v Banskej Bystrici vyhlásila XII. ročník súťaže o najlepší environmentálny projekt organizovaný školou ProEnviro.
viac
25.10.2017
Minister životného prostredia László Sólymos udelil ocenenie Dedina roka 2017
Zástupcovia obcí úspešných v súťaži Dedina roka 2017 si v Oravskej Polhore (okres Námestovo) prevzali ocenenia z rúk šéfa envirorezortu Lászlóa Sólymosa.
viac
23.07.2021
SAŽP chce robiť marketingovú kampaň k výmene kotlov v domácnostiach
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) chce robiť marketingovú kampaň k projektu výmeny kotlov s v domácnostiach. Na obstaranie kampane tak vyhlásila tender.
viac
20.10.2021
Víťazmi o Cenu ETM sú obec Ivanka pri Dunaji, mesto Trnava a Ružomberok bajkom
Druhá polovica októbra už tradične patrí bilancovaniu Európskeho týždňa mobility (ETM), ktorý je na Slovensku spojený aj s vyhodnotením národnej súťaže o Cenu ETM. Víťazov v jednotlivých kategóriách ocenil 19. októbra minister životného prostredia Ján Budaj, ktorý nad kampaňou prevzal záštitu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %