Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.01.2017 03:14

SAŽP vyhlásila ďalší ročník súťaže ProEnviro pre škôlkarov i študentov


Projekty by mali obsahovať environmentálny a výchovný aspekt.


Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v Banskej Bystrici vyhlásila XII. ročník súťaže o najlepší environmentálny projekt organizovaný školou ProEnviro.


Hlavným cieľom súťaže je propagácia a podpora projektov škôl smerom k trvalo udržateľnému rozvoju, zvýšiť záujem žiakov a pedagógov o svoju školu a jej životné prostredie, rozvíjať spoluprácu, aktívnu účasť na riešení problémov komunity a regiónu a podporovať ich trvalo udržateľný rozvoj.   

Materské, základné a stredné školy z celého Slovenska môžu prihlásiť do súťaže environmentálny projekt, ktorého trvanie je minimálne 1 mesiac a ktorý bol zrealizovaný a ukončený do apríla 2017. Projekt nesmie byť starší ako dva roky. Vyplnený prihlasovací formulár projektu je potrebné zaslať najneskôr do 30. júna 2017 (rozhodujúci je dátum na poštovej pečiatke). K projektu je potrebné pribaliť aj CD s fotodokumentáciou a samotným projektom.    

Projekty môžu byť zamerané na zodpovedný a aktívny prístup k životnému prostrediu, ako aj na spoluprácu pri ochrane a tvorbe životného prostredia na miestnej a regionálnej úrovni, trvalo udržateľný rozvoj, environmentálnu výchovu a ochranu prírodného a kultúrneho dedičstva. Ako informovala Iveta Kureková, manažérka pre komunikáciu SAŽP, organizátori pripravili špeciálne ocenenie pre projekt zameraný na šetrenie energií v škole.             

"Odborná porota rozhodne o hlavnej cene v každej súťažnej kategórii - materské, základné, stredné školy. Víťazi a ich projekty budú odprezentované v odborno-náučnom časopise Enviromagazín, na Festivale environmentálnych výučbových programov ŠIŠKA 2017 a v ďalších printových a elektronických médiách," dodala Kureková.       

Podrobnejšie informácie, propozície súťaže a prihlasovací formulár nájdete na www.sazp.sk.

Autor: (SAŽP)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2016
Ministerstvo udelí Cenu Slovenskej republiky za krajinu 2016
Ministerstvo životného prostredia SR udelí 9. novembra 2016 v priestoroch historickej Radnice mesta Banská Bystrica Cenu Slovenskej republiky za krajinu 2016.
viac
10.01.2017
Žiaci sa môžu zapojiť do súťaží Zelený svet a Múdra príroda 2017
Ministerstvo životného prostredia vyhlásilo 22. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže, ktorej cieľom je vštepovať chlapcom a dievčatám vzťah k prírode a životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave.
viac
20.03.2017
Nadácia Ekopolis odštartovala jubilejný 15. ročník ankety Strom roka
Stromy majú svoj nenahraditeľný význam v živote človeka, zaslúžia si našu pozornosť, starostlivosť aj ochranu. Aj preto je cieľom ankety Strom roka, ktorej v poradí už 15. ročník vyhlásila Nadácia Ekopolis, upozorniť na staré, vzácne či ohrozené stromy a vzbudiť záujem ľudí o životné prostredie.
viac
04.10.2017
Ministerstvo spustilo pilotný ročník súťaže ENVIROMESTO 2017
Ministerstvo životného prostredia SR pripravilo pre environmentálne aktívne mestá súťaž ENVIROMESTO 2017, ktorá bude prebiehať v jesenných mesiacoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %