Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
06.12.2021 01:40

SANTEA a ZMOS začínajú spoluprácu v inováciách pre sociálnu pomoc


Santea.


Združenie miest a obcí Slovenska vstupuje do spolupráce so spoločnosťou SANTEA, ktorá sa orientuje na inovatívne technologické prvky na pomoc ľuďom v sociálnej oblasti.


Skúsenosti so spoločnosťou SANTEA má už dnes viacero samospráv, ktoré pre svojich osamelých obyvateľov zabezpečili rôzne technologické riešenia, ktoré umocňujú pocit bezpečia a ochrany. Technologické prvky reagujú na rôzne životné situácie. Napríklad človek v ohrození nemusí prísť k telefónu, aby si zavolal. Domáce tiesňové volanie môže využiť kdekoľvek a kedykoľvek v byte. Prístroj má citlivý mikrofón a reproduktor, ktoré zabezpečia rozhovor s dispečingom z celého bytu klienta. V celom priestore bytu sú namontované citlivé SOS tlačidlá a senzory, ktoré človeka v prípade núdze spoja s dispečingom. Ďalšou službou je napr. automatický dávkovač liekov s pripomenutím v reálnom čase. Ideálne pre ľudí so zhoršenou pamäťou,  zhoršeným zrakom alebo motorikou, ktorí užívajú lieky v domácom prostredí. V byte osamelého človeka je možné inštalovať senzor dymu, senzor plynu, SOS statické tlačidlo, alebo dokonca aj plynový spínač. To všetko chráni ľudí aj majetok. Súčasťou služieb je aj monitorovanie a pomoc mimo bytu, kdekoľvek sa klient nachádza, s možnosťou núdzového volania aj v prípade pádu, zhoršenia zdravotného stavu alebo iných mnohých mimoriadnych, život ohrozujúcich udalostí.

Tieto a mnohé ďalšie služby, vrátane transferu poznatkov v danej oblasti budú predmetom spolupráce v čase, kedy je stále väčší nápor na potrebu sociálnej pomoci, ktorá je neraz limitovaná obmedzenými financiami, aj počtom ľudí v sociálnej oblasti. 

Detailné informácie sú k dispozícii TU 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Sociálne služby a sociálna pomoc
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na sociálne služby a sociálna pomoc.
viac
11.12.2020
Spoločnosti v BBSK budú môcť využiť slovenské vedecké a výskumné kapacity
Banskobystrický samosprávny kraj a Slovenská inovačná a energetická agentúra budú spolupracovať v oblasti podpory inovácií pre podnikateľské subjekty, ktoré pôsobia v rámci Banskobystrického kraja.
viac
14.04.2021
ZMOS sa dohodol so Zásielkovňou o doručovaní balíkov na vidieku
Združenie miest a obcí Slovenska má ďalšieho partnera. Začína spoluprácu so spoločnosťou Zásielkovňa. Spolupráca bude v umiestňovaní výdajných boxov, ktoré plánuje Zásielkovňa spolu s podporou ZMOS hromadne inštalovať nielen na vidieku, ale aj v menších mestách naprieč Slovenskom.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %