Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
15.01.2020 01:00

Samospráva vlani zrealizovala investície za viac ako 5,5 milióna eur


Mestský úrad v Prievidzi. Ilustračná snímka: foursquare-com


Samospráva Prievidze vlani zrealizovala investície za viac ako 5,5 milióna eur. V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi ide o jednu z najvyšších súm v rámci kapitálových výdavkov mesta.


"Jedny z najvyšších investícií, ktoré sme v minulom roku zrealizovali, boli rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov, budovali sme parkovacie miesta. Urobili sme kompletnú rekonštrukciu materskej škôlky na Ceste Vl. Clementisa. Aby sme ušetrili energie, menili sme okná na Základnej škole (ZŠ) Rastislavova, ZŠ Energetikov, v centre voľného času," načrtla primátorka Katarína Macháčková.       

Medzi veľké investície do športu podľa nej patrí rekonštrukcia futbalového štadióna, ktorá stála takmer 1,3 milióna eur. "Na čo sme obzvlášť hrdí, je rekonštrukcia a adaptácia Meštianskeho domu. Ide o historický objekt na námestí, kde výška investície presiahla 1,5 milióna eur. Táto budova dodala historický charakter mestu, ktorý mu chýba," doplnila.       

Samospráva bola podľa primátorky vlani mimoriadne úspešná pri získavaní mimorozpočtových prostriedkov a dotácií, v rámci ktorých získala viac ako sedem miliónov eur. "Medzi najvyššie dotácie, ktoré sme získali, bola tá na vybudovanie kompostárne vo výške viac ako dva milióny eur. Ďalej sa nám podarilo získať financie vo výške viac ako jeden milión eur na vybudovanie cyklotrasy medzi Prievidzou a Bojnicami. Podali sme žiadosti na opatrovateľskú službu alebo vybudovanie detských jaslí," dodala.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2019
V Prievidzi hlasujú o projektoch participatívneho rozpočtu 2019
Do každej domácnosti v Prievidzi bol doručený hlasovací lístok s anotáciami súťažných projektov pre Participatívny rozpočet 2019. V najbližších dňoch budú môcť obyvatelia rozhodnúť o víťazných projektoch.
viac
10.06.2020
Mesto Prievidza pozastavilo investície v sume takmer 280 000 eur
Opatrenie v súvislosti s výpadkom príjmov v nadväznosti na pandémiu nového koronavírusu premietla do prvej úpravy rozpočtu mesta, ktorú na svojom rokovaní v pondelok (8. 6.) schválili tamojší mestskí poslanci.
viac
21.03.2023
Mesto začalo s rekonštrukciou ďalších ciest za viac ako 214 000 eur
Mesto Prievidza začalo s jarným počasím práce na rekonštrukciách ciest a chodníkov. Do opráv vybraných miestnych komunikácií investuje viac ako 214 000 eur.
viac
27.09.2023
Samosprávy v okrese Prievidza upozorňujú na problém so všeobecnými lekármi
Samosprávy oslianskej a nováckej doliny v okrese Prievidza sa obávajú, že nebudú mať dostatok všeobecných lekárov pre dospelých. Starostovia upozornili, že ku koncu roka končí v dolinách jedna doktorka, väčšina ostatných je v dôchodkovom veku. So žiadosťou o pomoc sa obrátili na TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %