Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
21.03.2023 11:40

Mesto začalo s rekonštrukciou ďalších ciest za viac ako 214 000 eur


Ilustračná snímka.


Mesto Prievidza začalo s jarným počasím práce na rekonštrukciách ciest a chodníkov. Do opráv vybraných miestnych komunikácií investuje viac ako 214 000 eur.


Práce si vyžiadali i obmedzenie dopravy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Predmetom prác je odstránenie jestvujúcich krytov, rekonštrukcia obrubníkov, lokálna rekonštrukcia poškodených podkladových vrstiev a položenie nových asfaltov," uviedol referent výstavby z oddelenia výstavby a životného prostredia mestského úradu v Prievidzi Martin Hammer.

Rekonštrukciou prejdú cesty a priľahlé chodníky na Ulici M. Mišíka, Ulici J. L. Bellu, Ulici D. Kubíka, časť Mojmírovej ulice a ulice Pod hrádkom. S prácami začal dodávateľ v desiatom kalendárnom týždni, dokončiť ich má v polovici apríla.

Stavebné práce si vyžiadali i uzáveru, úplné vylúčenie dopravy a možnosti parkovania na priľahlých spevnených plochách a parkoviskách. "Keďže ide o uzávery ciest a chodníkov, je potrebné aby vodiči a ostatní účastníci cestnej premávky vrátane chodcov dodržiavali obmedzenia vyplývajúce z povahy prác a rešpektovali zmeny organizácie dopravy v zmysle prenosného dopravného značenia," dodala Krajčiová.

Mesto do rekonštrukcie ciest investuje 214 642,94 eura, dodávateľom prác je spoločnosť Strabag.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2018
Mesto zo svojej evidencie vyradilo investície za viac ako 81-tis. eur
Samospráva Prievidze vyradila zo svojej evidencie majetok vo výške 81.868,67 eura. Vo všetkých prípadoch ide o projektovú dokumentáciu, ktorú neskôr nevyužila. Vyradenie investícií odobrili tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok.
viac
08.01.2020
Prievidzská samospráva plánuje vybudovať aj mestské detské jasle
Prievidzská samospráva chce v tomto roku vybudovať cyklotrasu na území mesta. Na investíciu získala nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako milión eur. Ide o jednu z investícií, ktoré plánuje zrealizovať v tomto roku.
viac
08.01.2021
Prievidza investuje do škôl v tomto roku 1,44 milióna eur
Samospráva Prievidze investuje tento rok do škôl 1,44 milióna eur. Viac peňazí pôjde pre materské školy (MŠ). Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
15.02.2022
Kremnica vlani do rekonštrukcií preinvestovala vyše 850 000 eur
Mesto Kremnica vlani do obnovy svojich objektov či rekonštrukcií ciest a chodníkov preinvestovalo z vlastných zdrojov a dotácií vyše 850 000 eur. Medzi najväčšie investičné akcie patrila rekonštrukcia budovy Knižnice Jána Kollára a sanácia Zechenterovho domu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %